More


  Didi Prodan a decedat la numai 44 de ani, după un infarct

  - Advertisement -

  Veste tragică anunţată în această seară. Daniel Prodan, fostul mare internaţional român, a încetat din viaţă la doar 44 de ani după ce a suferit un infarct în cursul zilei de miercuri.

  daniel-prodan


  Dorin Chioțea, jurnalist și bun prieten cu Daniel Prodan, a anunțat prin intermediul contului personal de Facebook că fostul internațional român a decedat în urma unui infarct.

  ”Daniel DIDI PRODAN A MURIT în urmă cu câteva ore ca urmare a unui infarct!!! Avea 44 de ani. Mi-a fost un mare prieten, iar sfârsitul său prematur de drum mă mâhnește profund. Este cea mai grea știre exclusivă pe care o dau în toată cariera mea.
  Tragedia s-a petrecut în casa din Voluntari a fostului mare fundaș tricolor. Colapsul s-a petrecut sub ochii soției sale, Licinia, care la 19.57 a anunțat Salvarea. Directorul SABIF, Alis Grasu, mi-a confirmat că “În 14 minute a ajuns la dânsul primul echipaj. Foarte rapid a venit și al doilea. Ambele mașini au dotari de ultimă generație și medici urgentiști experimentați, au încercat să-l resusciteze timp de trei ore. S-a încercat tot ce este posibil, din păcate inima sa a cedat”.
  Dumnezeu să îl odihnească!”, e mesajul lui Chioțea.


  01:00 Helmuth Duckadam a ţinut să îşi exprime regretul pentru tragica dispariţie: ”Sunt total şocat, eu l-am cunoscut în ultima perioadă mai bine. Un om şi un băiat extraordinar. Condoleanţe familiei, Dumnezeu să-l ierte, nu-mi găsesc cuvintele”, a spus fostul mare portar pentru ProSport.


  00:50 Fostul mare arbitru internaţional Ion Crăciunescu şi-a manifestat regretul la auzul tragicei veşti. ”Am rămas şocat. Am aflat şi eu vestea acum câteva minute. Ultima dată când l-am văzut a fost la înmormântarea tatălui lui Gică Popescu. Este ceva incredibil. Era un om care radia de sănătate, de veselie… Doamne, Dumnezeule… S-a stins la jumătatea vieţii”, a spus Crăciunescu pentru ProSport.


  00:37 Mircea Rednic a aflat de la reporterii ProSport de moartea lui Didi Prodan şi a rămas fără replică: “Sincer, îmi pare foarte rău… nu-mi vine să cred. M-am văzut acum două luni cu el. Era vesel, era jovial. Sunt fără cuvinte…


  00:29Chiar acum câteva minut am vorbit cu soţia lui la telefon… Ce pot să zic? Sunt şocat! Mi-a fost coleg de naţională, mi-a fost coleg de birou la FRF, nu a arătat niciodată că ar fi avut probleme de sănătate. Chiar nu ştiu ce s-a întâmplat. Jucam fotbal împreună, depuneam efort şi niciodată n-a arătat că ar fi avut vreo problemă. Sunt şocat şi aş vrea să nu mai vorbesc în momentul de faţă despre asta“, a spus şi Florin Prunea, fostul său coleg de la naţionala României, pentru ProSport.


  00:26 Mircea Sandu, fostul preşedinte FRF, a confirmat pentru ProSport vestea tragicei dispariţii. ”Este o adevărată lovitură! Am aflat de moartea lui în urmă cu două ore… Mi-a fost ca un copil… Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. E tot ce pot să spun, am rămas fără cuvinte…”.

   


   

  Daniel Prodan s-a născut pe 23 martie 1972 și a fost unul dintre cei mai importanți fotbaliști români, care a jucat pentru Generația de Aur la Mondialul din 1994 și Campionatul European din 1996. A strâns 54 de partide sub tricolor și a marcat un gol. A debutat pe 2 iunie 1993, la Kosice, împotriva Cehoslovaciei, în care tricolorii au pierdut cu 5-2.

  Didi Prodan și-a început cariera la Olimpia Satu Mare, iar în 1993 a fost transferat de Steaua București. După trei sezoane petrecute în Ghencea, Didi Prodan a plecat la Atletico Madrid, unde a jucat timp de doi ani. În primul sezon, Prodan a evoluat în 17 meciuri, marcând patru goluri, iar în al doilea sezon tot atâtea meciuri, însă fără să mai marcheze. A urmat apoi Glasgow Rangers, începând cu 1998, după care fostul internațional a revenit în țară, la Steaua, Rocar și FC Național. Didi Prodan s-a retras din fotbal la echipa din ”Parcul cu platani”, nu înainte de-a trece pe la Messina Peloro. S-a retras din națională după meciul cu Ungaria, din preliminariile Mondialului din 2002, meci câștigat de România cu 2-0.

  În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obținute la turneele finale din perioada 1990-2000 și pentru întreaga activitate.

  Palmares: Steaua: 5 titluri Liga 1, 2 trofee Cupa României, 2 trofee Supercupa României

  Rangers: 2 titluri de campion, 2 trofee Cupa Scoției, 1 Cupă a Ligii Scoției

  Echipele la care a evoluat Daniel Claudiu Prodan:

  1991-1993 Olimpia Satu Mare, Liga 2
  1993-1997 Steaua București 121 de meciuri / 10 goluri
  1997-1998 Atletico Madrid 34 de meciuri / 4 goluri
  1998-2000 Glasgow Rangers 0 meciuri / 0 goluri
  2000 Steaua București 1 meci / 0 goluri
  2000-2001 Rocar București 15 meciuri / 3 goluri
  2001-2002 FC Național București 5 meciuri / 0 goluri
  2002 Messina 5 meciui / 1 gol
  2002-2003 FC Național București 7 meciuri / 0 goluri  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img