Frustrant…basc

Spectatorii prezenți luni seara în Polivalenta arădeană au avut parte de un meci cu de toate. Univ. Goldiș ICIM Arad și CSM Satu Mare au oferit o dispută extrem de atractivă, echilibrată și cu mult dramatism, încheiată după o repriză suplimentară de cinci minute.

Duelul a semănat cu întâlnirea din finala sezonului 2011. Și atunci, cu același tehnician pe bancă, Stacey Nolan, arădencele reușeau să se impună în extra-time, făcând un pas mare spre cucerirea celui de-al 8-lea campionat. Acum, Aradul a reușit o nouă victorie dramatică în fața sătmărencelor, 69-67, fiind a 2-a a sezonului din Liga Națională de baschet feminin. Echipa arădeană a controlat primele 30 de minute ale disputei, duetul Hazdovic – Pasic funcționând relativ bine în atac. De aici, parcă totul s-a rupt. „Galben-albastrele” și-au văzut munca cum se risipește în mai puțin de 10 minute. Cu un joc haotic și fără idei pe faza ofensivă, dar și cu o apărare aproape inexistentă, formația arădeană nu s-a mai regăsit și a fost egalată pe final. Apărarea CSM-ului a funcţionat perfect pe final şi doar ratările de la libere ale lui Baltic din minutul 38 şi unele decizii dubioase ale arbitrului Ionuţ Morar au făcut ca meciul să ajungă în prelungiri.

Au urmat cinci minute suplimentare în care Univ. Goldiș ICIM a fost mai inspirată, iar Hazdovic a adus victoria cu două triple şi încă două libere transformate. La drept vorbind nişte libere date aiurea după nişte paşi, cam mulţi făcuţi de Hadzovic…

A doua victorie a sezonului a venit la momentul potrivit pentru Univ. Goldiş ICIM, ce poate conta mult în economia stabilirii clasamentului la finalul sezonului regulat. Şi din păcate a cincea înfrângere în deplasare pentru CSM, una nemeritată, la fel ca şi cea de la Târgovişte când am avut impresia că gazdele au avut clasicul 5% acordat granzilor…

S-a terminat 69-67. Pe sferturi: 19-16, 10-15, 22-12, 8-16, 10-8.

Cea mai bună marcatoare pentru gazde a fost Brankica Hadzovic, autoare a 20 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, secondată de McGuire, 15 puncte, Pasic 14 puncte și Stroman 13 puncte, 6 recuperări. Au mai jucat: Karakasevic 4, Nagy 2, Mercea 1 şi Demeter. De partea cealaltă, Reed și Olah au contribuit fiecare cu câte 14 puncte pentru Satu Mare.Wittington a fost în double-double cu 10 p şi 10 recuperări. Batey 8, Tavic 8, Baltic 7, Laza 4, Pop 2.

Urmează o pauză de aproape 3 săptămâni. Iar apoi trei meciuri acasă pentru CSM Satu Mare, pe 27 noiembrie cu U Cluj Napoca, apoi pe 30 noiembrie cu Sirius Târgu Mureş şi pe 2 decembrie cu Olimpia Braşov.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts