Gabriel Leș – senator, profesionistul care schimbă modul în care se face politică în Satu Mareuntitled-4

Nominalizarea lui Gabriel Leș pe locul 1 pe lista PSD pentru Senatul României a luat prin surprindere scena politică din Satu Mare. Un politician tânăr care a făcut carieră în administrație și a ajuns în onoranta funcție de secretar de stat la Ministerul Apărării Naționale, un om care a demonstrat mereu că ascultă oamenii, dar vine și cu soluții concrete, și care a confirmat pe unde a trecut că lucrurile se pot schimba în bine dacă există implicare și interes. Acesta este Gabriel Leș – candidatul PSD la Senatul României.

Gabriel Leș candidează pentru prima dată la alegerile parlamentare, dar pornește cu avantajul de a avea în spate o carieră politică și administrativă foarte bogată. A fost viceprimar al municipiului Satu Mare, subprefect, director APIA Satu Mare, iar până de curând secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale.

În 2004, când a fost ales viceprimar al municipiului Satu Mare, Gabriel Leș a primit sarcina de a superviza proiectul IPSA privind reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din municipiu, în valoare de 30 milioane de euro. Este unul din primele proiecte mari din județul Satu Mare finanțat din fonduri europene și care a fost finalizat la timp și cu succes.

Experiența ca viceprimar, inclusiv în gestionarea proiectelor europene, i-a folosit lui Gabriel Leș când a fost numit director la APIA Satu Mare. Asta după ce a ocupat și funcția de subprefect al județului Satu Mare, poziție din care a contribuit la reorganizarea, profesionalizarea și depolitizarea instituțiilor deconcentrate din județul Satu Mare.

Gabriel Leș a preluat postul de director al APIA Satu Mare în decembrie 2013, într-o perioadă dificilă pentru instituție, dar a reușit să-i recâștige credibilitatea în ochii fermierilor din județ. Subvențiile plătite la timp și eliminarea cozilor sunt principalele realizări cât timp a fost la conducerea APIA Satu Mare.

”Știți ce-i doare cel mai mult pe oamenii de la țară ? Că nu îi ascultă nimeni. Iar dacă nu îi ascultă, nu se găsesc nici soluții pentru problemele lor. Eu îi voi asculta, așa cum am făcut și altădată, și o voi face în continuare, pentru că doar așa putem avea mai mulți români în clasa de mijloc. Iar noi avem un program serios de susținere a agriculturii românești și a fermierilor”, a spus Gabriel Leș.

În luna octombrie 2015, a primit înalta responsabilitate de a ocupa funcția de secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale. Gabriel Leș a avut sarcina de a se ocupa cu înzestrarea Armatei Române într-o perioadă tulbure la nivel mondial. În mandatul său, Armata Română a derulat unul din cele mai ambițioase programe de modernizare.

Acum, Gabriel Leș candidează la Senatul României pe listele PSD Satu Mare. Și o face cu convingerea că a venit momentul schimbării în România, că știe cum să crească județul Satu Mare.

”Aceasta este misiunea noastră: să-i facem pe români să îndrăznească să creadă că viitorul lor este aici, acasă. Știu, nu este destul atât pentru a se întoarce, dar vom lua măsurile necesare astfel încât acest lucru să se poată întâmpla”, spune Gabriel Leș.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts