More


  Jale mare în comerțul de la sate

  - Advertisement -

  dsvsa

  Comerțul în zona rurală a județului Satu Mare este jalnic. Acest lucru l-au constatat și inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare în urma controalelor efectuate la unele magazine sătești. Doar în cursul acestei săptămâni au fost amendate șapte magazine din județ.

  Controalele care descoperă neregulile
  De câteva luni, inspectorii DSVSA Satu Mare au demarat o amplă campanie de control al magazinelor sătești. Ceea ce au găsit aici, însă, i-a determinat pe aceștia să aplice amenzi drastice.

  Spre exemplu, în ultima lună, valoarea amenzilor aplicate de DSVSA magazinelor sătești se ridică la 10.000 de lei. În urmă cu trei săptămâni au fost amendate cu 2.800 de lei două magazine, unul din Medieșu Aurit și unul din Atea. Acum două săptămâni, amenzi de 1.400 de lei au fost aplicate la două magazine, unul din Apa și unul din Bocicău.

  Săptămâna aceasta au fost sancționate cu amenzi însumând 5.800 de lei șapte magazine, și anume din Ambud, Culciu Mare, Valea Vinului, Bocicău, Bârsăul de Sus, Borlești, Pomi. În toate cazurile, amenzile au fost aplicate pentru comercializarea produselor alimentare neetichetate corespunzător. La prima vedere ar fi o amendă banală, dar dacă produsele nu sunt etichetate nimeni nu-și poate da seama când le expiră termenul de valabilitate și ce ingrediente conțin. Lucru foarte grav, de altfel.

  Produse alimentare de contrabandă
  Și asta nu e tot. Tot în ultima lună, inspectorii DSVSA au confiscat și distrus peste 445 de kilograme de produse alimentare de contrabandă aduse din Ucraina. Doar în cursul acestei săptămâni au fost confiscate și incinerate aproape 210 kg de produse alimentare de contrabandă.

  Aceste produse au fost depistate în urma controalelor efectuate de DSVSA pe rutele din apropierea Vămii Halmeu.

  Având în vedere că se apropie perioada sărbătorilor de iarnă, când volumul cumpărăturilor crește, DSVSA va înteți controalele atât în magazinele sătești, cât și în piețe, târguri sau chiar magazinele din mediul urban. Însă și sătmărenii trebuie să fie cu mare băgare de seamă la ce cumpără.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img