More


  Liderii şi oportuniştii politici

  - Advertisement -

  Liderii politici români, pe care-i mai avem, sunt asaltaţi zilnic cu tot felul de acuzaţii mai mult sau mai puţin obiective sau subiective. Românii nu se mai pot bucura pe deplin de credibilitatea liderilor politici bine intenţionaţi pentru că aceasta este bulversată în confruntările electorale agasante si nemiloase. Asistăm la o luptă „corp la corp” şi nicidecum la o luptă a ideilor, a soluţiilor pe care le propun liderii de pe „eşichierul” politicii româneşti. Oportuniştii politici folosesc tot felul de mercenari, care au menirea de a găsi „nod în papură” liderilor politici români puternici. Pentru ca toată lumea să înţeleagă ce înseamnă cuvântul „oportunist”, am apelat la Dicţionarul Explicativ al Limbii Române, care ne oferă următoarea explicaţie: „Om care îşi schimbă ideile după împrejurări, urmărind numai satisfacerea intereselor personale”.

  Ce-i drept am asistat la diverse confruntări politice sau dezbateri în Parlamentul României, în care oportuniştii, reprezentanţi ai unor partide politice, au votat contra unor propuneri legislative pertinente, pentru că aveau, probabil, cu totul şi cu totul alte interese. În alte cazuri, votul negativ a fost dat de oportunişti pentru a contracara un posibil succes, în faţa ţării, a unor formaţiuni politice. Se spune că, în foarte multe situaţii, oportuniştii n-au mai ţinut cont de problemele reale ale cetăţenilor, numai de dragul unei opoziţii răutăcioase.

  Imaginea liderilor politici competenţi este în permanenţă defăimată, alţii sunt acuzaţi pe nedrept, dar nimeni nu mai recurge la procedurile necesare pentru reabilitarea imaginii acestora în „ ochii naţiunii” şi implicit a electoratului. Percepţia oamenilor de rând este de multe ori obiectivă. În urma discuţiilor politice intens mediatizate, spoite cu „ glazură” de senzaţional, oamenii presupun, cu amărăciune, că liderii politici „incomozi”, pentru oportunişti, sunt daţi „elegant” la o parte de pe scena politicii româneşti. Adică, liderii politici cu personalitate şi cu o pregătire profesională adecvată au devenit sau devin „duşmanii” oportuniştilor. Aceşti lideri încearcă să le dejoace oportuniştilor planurile mârşave finanţate, după cum se spune, din fonduri numai de ei ştiute. Poate că ar trebui amendate anumite legi, iar aceşti oportunişti şi şefii „mercenarilor”, care îi discreditează pe liderii politici cinstiţi din România, să fie „temperaţi” prin hotărâri judecătoreşti definitive. Poporul află după ani şi ani de zile, din unele „dezvăluiri şocante”, televizate despre faptul că liderul politic X sau Y a fost condamnat pe nedrept, dar nimeni nu „cere socoteală” celor care l-au condamnat la vremea respectivă …

  Am rămas surprins în momentul în care liderul politic al unei formaţiuni politice a menţionat, în cadrul unei emisiuni televizate, că viitorii parlamentari ar trebui să analizeze marile probleme ale României, fără „imixtiuni politice”, iar soluţiile cele mai bune şi eficiente să se regăsească în noile amendamente sau legi. În acest fel, vom avea probabil în viitor: creştere economică, prosperitate, salarii, pensii, protecţie şi asistenţă socială adecvată, învăţământ performant ancorat în cererea şi oferta existentă în economia de piaţă, export, parteneriate externe profitabile (şi) pentru România, locuri de muncă printr-o mai bună încurajare a mediului de afaceri…

  Oare, din ceea ce vedem zilnic în dezbaterile televizate rezidă cuvintele unui jurnalist român din zilele noastre, care a scris la un moment dat: „României i-a dispărut rostul. E o ţară fără rost, în orice sens vreţi voi. O ţară cu oameni fără rost, cu oraşe fără rost, cu drumuri fără rost, cu bani, muzică, maşini… toate fără rost, cu minciuni şi înşelătorii, care nu duc nicăieri”. Iată marea provocare a viitorilor parlamentari: să facă din România o ţară…cu rost !

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img