More


  Liviu Tăut, condamnat la trei ani cu suspendare

  - Advertisement -

  taut

  Fostul șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare. Liviu Tăut, a fost condamnat la trei ani închisoare cu suspendare pentru trafic de influență de către magistrații Curții de Apel Oradea. În afară de această pedeapsă, Liviu Tăut va trebui să presteze muncă în folosul comunității la SPAS Satu Mare, iar timp de patru ani se va afla sub supraveghere.

  ”În baza art 291 Cod penal rap la art 6 din Legea nr 78/2000 cu aplicarea art 35 alineat 1 Cod penal condamnă pe inculpatul TĂUT IOAN LIVIU, ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Satu Mare, cu gradul profesional de chestor de poliţie, la o pedeapsă de: 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă (3 acte materiale). (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 16.11.2016”, este hotărârea Curții de Apel.

  Un alt ofițer de poliție din Satu Mare anchetat în același dosar, Ioan Șaitoș, a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu suspendare, la 60 de zile de muncă în folosul comunității și 4 ani de supraveghere pentru infracțiunea de favorizare a făptuitorului.

  ”În baza art. 269 alineat 1 Cod penal condamnă pe inculpatul ŞAITOŞ IOAN, la o pedeapsă de: – 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului”, este referirea hotărârii Curții de Apel la pedeapsa fostului ofițer.

  De asemenea, Attila Tarr a primit o pedeapsă de 2 ani și 6 luni pentru infracțiunea de cumpărare de influență și o perioadă de supraveghere de 4 ani. Sentințele au fost date de magistrații Curții de Apel Oradea în cadrul ședinței din data 16 noiembrie.

  Cei trei au fost condamnați în baza unui dosar instrumentat de procurorii sătmăreni de dare și luare de mită precum și de trafic de influență. În perioada 2013 – 2014, inculpatul Tăut Ioan Liviu, în calitate de inspector şef adjunct al IPJ Satu Mare, a pretins şi primit mai multe bunuri şi beneficii materiale de la inculpatul Tarr Attila Csongor, administrator al unei societăţi comerciale, pentru a-l ajuta pe acesta din urmă să obţină o soluţie favorabilă într-un dosar penal de evaziune fiscală (privind două societăţi administrate de acesta şi de soţia lui), ce era instrumentat de inculpatul Şaitoş Ioan.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img