More


  Naşterea unui Înger: „Veşmântul Poeziei” de Teodor Curpaş

  - Advertisement -

  194431

  Profesor, om al culturii şi suflet al glasului sătmărean ce răsună adesea prin volumele, scrierile şi editorialele sale, domnul Teodor Curpaş, nume făurit în municipiul şi judeţul Satu Mare se deschide din nou către sufletul sătmărean pentru a pune pe tipsia trăirilor sufleteşti un volum de versuri ce răsună mai întăritor în simţuri decât însăşi a sa voce suavă şi plină de armonie.

  Om de presă, profesor, tată, soţ, bunic, scriitor şi om al societăţii, perindat prin numeroase instituţii în care şi-a lăsat frumos amprenta caracteristică în disciplina cuvântului românesc, este fondat dintru suflet măreţ afundat în trăiri frumos experimentate de emoţiile ce adeseori îi învăluie chipul frumos structurat în floarea vârstei sale.

  Neputincioasă sunt în exprimarepentru a-l cuprinde pe acest frumos om al Cuvântului. Părerea personală este că măreţia sa s-a născut în Cuvânt şi zămislit în armonia aşezărilor în pagină. Iar volumele publicate până în acest moment (în jurul a 40 de volume) purced ca un drum către esenţa curată din care el însuşi s-a născut. Volumul ce a văzut lumina tiparului de curând, intitulat „Veşmântul Poeziei”, este însăşi Esenţa Sa. Prin această carte d-nul Profesor s-a întrecut pe el însuşi, şi-a depăşit orice barieră existenţială şi a început să dea viaţă cuvântului de inimă spre a fi auzit de cei care îl vor citi şi parcurge rândurile. Este un volum al inimii scris din inimă, fiecare vers şi cânt al durerii sale prinde viaţă prin existenţa Cuvântului. „La început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era Cuvântul.” (Ev. Ioan), aşa şi în faţa acestui minunat om. El s-a născut în Cuvânt, dând naştere Cuvintelor.

  Viaţa trăirilor sufleteşti este cuprinsă în acest volum cu peste 120 de poezii, fiecare fiind zămislită în altă trăire şi întrebare sufletească. Un volum al iubirii de Dumnezeu, un volum al cântului de mamă şi al dorului de viaţa trăită în graiul îngerilor din cer. O rugă în existenţa parcursă a anilor vieţii şi al căutărilor de dincolo de viaţa lumească. O convorbire liberă cu Dumnezeu în căutarea de cer şi rai. Un strigăt mut glăsuit în emoţia trăirii.

  O lansare de carte ce va răsuna în ceruri şi la care îngerii vor cânta, cu siguranţă că şi Dumnezeu va zâmbi din Cerurile Sale spre bucuria sufletelor ce vor participa la acest frumos eveniment.

  Cei care vor dori să facă cunoştinţă cu noul înger născut al scriitorului Teodor Curpaş, intitulat „Veşmântul Poeziei”, sunt invitaţi la Restaurantul Mioriţa în zi de joi a săptămânii, cu data de 24 a lunii actuale, orele 16.00.

  „Sunt dar totuşi nu sunt, exist doar în şi cu Dumnezeu” ar fi cuvintele ce l-ar cuprinde pe acest frumos om.
  Un gând frumos,
  Petronela Roxana Stavilă  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img