More


  O nouă acțiune de colectare a hainelor organizată de Caritas la Satu Mare

  - Advertisement -

  caritas

  În perioada 18 noiembrie – 16 decembrie Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare derulează o nouă acțiune de colectare a hainelor și pantofilor, cu titlul „Haine vechi, șanse noi pentru donare”.

  Acțiunea are loc de două ori pe an – primăvara și toamna – și se bucură de popularitate crescândă în rândul locuitorilor, tot mai mulți sătmăreni profitând de ocazia de a face curățenie în garderobă și totodată de a dona obiectele vestimentare devenite inutile.

  Articolele textile colecționate în cadrul acțiunii vor fi prelucrate și reciclate, iar sumele obținute vor fi utilizate pentru finanțarea programelor sociale ale organizației. Astfel, prin donarea hainelor pe care nu le mai purtați nu protejați doar mediul înconjurător ci ajutați și persoanele aflate în dificultate. Dacă doriți ca hainele D-voastră de calitate mai bună să ajungă direct la o persoană nevoiașă, vă rugăm ca donațiile de acest fel să le predați la depozitele Caritas, specificând colegului care face recepția dorința D-voastră, să-l putem împlini.

  Secondtextiliasam 2010 Srl. este firma parteneră care asigură pentru întreaga rețea de organizații Caritas din România sortarea și transportarea în puncte de prelucrare din străinătate a articolelor textile colecționate cu ocazia diferitelor acțiuni, până la reciclarea lor completă. Sumele provenite din acest proces sunt alocate programelor sociale derulate de Caritas. Hainele și încălțămintele de care nu mai aveți nevoie vor fi colectate de microbuze cu inscripția Caritas în mai multe puncte ale municipiului, dar și în zona rurală a județului.

  Colectarea săptămâna aceasta se va desfășura conform următorului program: În data de 18 noiembrie se va face colectarea hainelor pe ruta: Pomi, Borhiș, Valea Vinului, Lipău, Cărășeu, Culciu Mic, Culciu Mare, Corod, Apateu, Petin, Păulești. La Satu Mare colectarea va avea loc în data de 19 noiembrie, sâmbătă, conform programului de mai jos:

  Partea dreaptă a Someșului:
  9:00-9:45 – P-ța Titulescu, la Petrom
  10:00-10:45 – str. Bujorului colț cu Constantin Brâncuși
  11:00-11:45 – B-dul Unirii colț cu str. Dara (lângă parc)
  12:00-12:45 – Centrul Nou, în parcarea complexului “Someșul”
  13:00-13:45 – Str. Botizului, lângă restaurantul “Pescăruș”, sub pasarelă
  14:00-14:45 – P-ța 14 Mai, lângă monument

  Partea stângă a Someșului:
  9:00-9:45 – Cap pod Golescu lângă casieria RDS
  10:00-10:45 – Micro 15, lângă spital în stația de autobuz
  11:00-11:45 – Micro 16, str. Brândușa colț cu B-dul Sănătății lângă parc
  12:00-12:45 – Micro 14, B-dul Cloșca lângă casieria E-ON Gaz
  13:00-13:45 – Micro 17, str. Bobocului colț cu str. Ion Vidu în parcul UFO
  14:00-14:45 – Carpați II, str. Ganea în parcarea Unicarm  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img