More


  Pregătiri pentru marea angajare de la Primăria Satu Mare

  =

  consiliu-local

  Primăria Satu Mare va angaja, anul viitor, 105 persoane pentru tot atâtea funcții publice vacante. Astfel, vor fi făcute angajări la Poliția Locală, la SPAS și la aparatul de specialitate al Primăriei Satu Mare. Proiectul privind planul de ocupare a funcțiilor publice pentru anul 2017 a fost aprobat ieri, în cadrul ședinței Consiliului Local Satu Mare.

  Lipsă acută de personal
  Primarul Kereskenyi Gabor a arătat că Satu Mare are nevoie urgentă de arhitect șef, iar postul a fost scos la concurs de ANFP. Tot primarul mai precizează că Primăria Satu Mare duce o acută lipsă de personal și că trebuie făcute aceste angajări.

  ”Ducem o lipsă foarte mare de personal în cadrul aparatului de specialitate al Primăriei, chiar în anul acesta am trimis la ANFP să fie scos la concurs postul de arhitect șef al municipiului Satu Mare. La anul, din 1 ianuarie 2017, avem de gând să scoatem mai multe posturi mai ales în ceea ce privește compartimentele și serviciile din cadrul Primărei pentru că avem nevoie de ingineri, dar de arhitect șef în primul rând”, a precizat primarul Kereskenyi.

  Scandalul colindătorilor de la Primărie
  Primarul municipiului Satu Mare a declarat ieri, la finalul ședinței Consiliului Local, că nu le închide ușa colindătorilor ci le oferă posibilitatea de a colinda, în condiții decente, la Târgul de Crăciun. Acesta a fost criticat de consilierul PSD, Radu Roca, pentru că vrea să nu mai permită colindatul copiilor la sediul Primăriei Satu Mare.

  Primarul consideră că locul cel mai potrivit pentru colindători este Târgul de Crăciun. ”Consider că nu le închid ușa în față colindătorilor ci le-am deschis ușa larg, tuturor celor care doresc să colinde, la Târgul de Crăciun. Aici au posibilitatea de a urca pe scenă, să colinde cu sonorizare. Primăria nu este casa mea”, a precizat primarul Kereskenyi după ce a fost apostrofat de consilierul local PSD, Radu Roca.

  În schimb, viceprimarul Adrian Albu a precizat că el le stă la dispoziție tuturor copiilor care vor să-l colinde la birou.

  Scutiri de impozite
  Tot la finalul ședinței de ieri, s-a discutat despre oportunitatea de a fi scutite de la impozitele locale Direcția Județeană de Sport și Tineret precum și Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor. Primarul Kereskenyi a precizat că, din punctul său de vedere, această scutire de impozite trebuie realizată iar specialiștii din cadrul DITL trebuie să reanalizeze cererea depusă de cele două instituții.

  De asemenea, edilul șef a precizat că așteaptă încă planul privind strategia Clubului Sportiv Municipal pe termen mediu și lung pentru a vedea în ce condiții poate fi susținută din punct de vedere financiar.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img