More


  Presiunea opiniei publice pe medicii sătmăreni este foarte mare

  - Advertisement -

  presiune

  Medicii sătmăreni simt o presiune a opiniei publice foarte mare, astfel că acum se tem de orice. Conform celor spuse de directorul executiv al Agenției Naționale de Transplant, Radu Deac, medicul legist refuză să-și dea acordul din cauza scandalului mediatic iscat în acest caz. ”Atacurile declanşate recent în spaţiul public asupra Agenţiei Naţionale de Transplant şi asupra activităţii de transplant au drept consecință faptul că din acel moment nu s-a mai efectuat niciun transplant în România, fapt fără precedent. La singurul donator în moarte cerebrală, declarat la Satu Mare în cursul zilei de sâmbătă, 26 noiembrie, medicul legist a refuzat să îşi dea acordul de teamă să nu fie implicat în scandalul mediatic la care asistă”, a declarat luni, într-o conferință de presă, Radu Deac, directorul executiv al Agenției Naționale de Transplant.

  Bărbatul decedat vineri seara la Spitalul Județean Satu Mare, după ce a stat în comă o săptămână la Terapie Intensivă, ar putea salva alte vieți, însă medicul legist se opune. Bărbatul, care avea 31 de ani în momentul decesului, se află în moarte cerebrală, însă organele sale sunt bune și ar putea fi prelevate și folosite pentru un eventual transplant. S-a și discutat despre acest aspect, însă medicul legist refuză să-și dea acordul din cauza scandalului mediatic iscat în acest caz.

  Decesul bărbatului de 31 de ani a stârnit un imens scandal mediatic la Satu Mare, apropiații celui decedat afirmând că nu a fost tratat de medicii de la Urgențe potrivit problemelor de sănătate pe care le avea pacientul. Chiar duminică seara a avut loc o acțiune de protest în față la Urgențe din acest motiv.
  Din câte se pare, presiunea mediatică apasă greu pe umerii medicilor sătmăreni care acum se tem să-și mai dea acordul și în cazul unor astfel de chestiuni. Oricum, pentru a fi prelevate organe, acordul familiei este crucial.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img