More


  Rezultatele anchetei în cazul ”copiilor sclavi” din Carei

  - Advertisement -

  copii-abuzati

  Ca urmare a reportajului apărut în tabloidul britanic ”The Sun”, referitor la cazul familiei Jurj din Carei, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare a demarat o anchetă. Printr-un comunicat de presă, reprezentanții DGASPC Satu Mare au dorit să facă cunoscute rezultatele anchetei. În continuare vă redăm integral comunicatul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare:

  ”În urma demarării unei anchete de verificare a aspectelor sesizate efectuate de către reprezentanţii Serviciului de intervenţie pentru situaţii de abuz, violenţă în familie, trafic şi alte situaţii de urgenţă în domeniul asistenţei sociale, din cadrul DGASPC Satu Mare, se concluzionează următoarele: În ceea ce priveşte creşterea şi educarea celor doi copii, părinţii se implică în mod activ fiecare aducându-şi contribuţia, fiecare implicându-se în creşterea şi educarea copiilor, chiar dacă tatăl lor domiciliază în mod efectiv în satul Ianculeşti, acesta vine deseori şi o ajută pe mama copiilor. Băieţelul J.P. este înscris şi frecventează regulat Şcoala Gimnazială ,,Vasile Lucaciu,, Carei în clasa a V-a, secţia română. Fetiţa J.H. frecventează Grădiniţa cu program prelungit Carei, în mod regulat. Cu toate că cei doi părinţi sunt divortaţi şi nu mai locuiesc împreună aceştia se vizitează destul de des, fiecare se implică în viaţa copiilor, relaţia dintre cei doi părinţi fiind normală de ajutorare şi colaborare, fiind bazată pe ataşament şi dragoste. Fiecare părinte este responsabil privind creşterea şi educarea copiilor, cei doi asumându-şi în mod conştiincios această responsabilitate, încercând să menţină un mediu familial cât mai potrivit raportat la situaţia existentă.

  În urma vizitei efectuate, a discuţiilor purtate, a informaţiilor primite de la reprezentanţii Serviciului Public de Asistenţă Socială Carei şi a Poliţiei Municipiului Carei, nu au fost sesizate aspecte care să ridice suspiciunea că ar exista un pericol iminent care să pună în primejdie viaţa, securitatea fizică, psihică şi integritatea copiilor în cauză prin prisma unei exploatări prin muncă de către părinţii acestora. De asemenea, conform declaraţiilor părinţilor şi a copilului mai mare, aceştia afirmă atât verbal cât şi în scris faptul că cei doi copii ai familiei Jurj nu au fost niciodată puşi să muncească şi niciodată nu au fost exploataţi prin muncă.În ceea ce priveşte articolul şi pozele apărute în presă, numiţii Jurj Cristian şi Jurj Timea au declarat verbal faptul că vor demara procedurile legale privind efectuarea unei plângeri la poliţie şi dezminţiri în presă şi în televiziune deoarece imaginea familiei a fost denigrată şi folosită în cel mai josnic mod de către nişte persoane dornice de senzaţii, informaţii transmise de către aceştia unei lumi întregi, neadevărate şi jignitoare cu privire la familiile din România”.
  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img