More


  Satu Mare, municipiul cu toalete în aer liber

  - Advertisement -

  toalete

  Sătmărenii apelează, din nou, la ajutorul mass-mediei pentru a-și face cunoscute problemele cu care se confruntă. O sătmăreancă a sesizat televiziunea Nord Vest TV, în numele a zeci de persoane, aducând la cunoștință faptul că stația de autobuz de sub podul Decebal nu deține nici măcar o toaletă.

  Oamenii sunt extrem de revoltați de faptul că sunt nevoiți să aștepte foarte mult timp în stație, iar toaletele, care sunt atât de necesare, lipsesc cu desăvârșire. Mulți dintre aceștia au mărturisit faptul că, din lipsă de toaletă, sunt nevoiți să meargă pe dig sau sub copaci.

  Nemulțumirea sătmărenilor a ajuns și la urechile viceprimarului Adrian Albu, care a spus că problema principală pornește de la stația de autobuz, care se află într-un loc nepotrivit.

  ”Această rezolvare a fost, a acestei stații, temporară, numai că, din păcate, a rămas definitivă și este o problemă de rezolvat, în Satu Mare, numai că de câte ori am vrut să o rezolvăm, să o mutăm în altă parte că nu e normal să fie în centrul orașului, au sărit cetățenii din comunele dimprejur, și am lăsat-o așa ca să fie o chestie socială, ca să nu îi punem, mai ales pe copii, pe drumuri”, a spus Adrian Albu.

  În ceea ce privește montarea unor toalete publice, se pare că acest lucru este posibil. Viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu spune că a discutat cu cei care se ocupă de astfel de situații, astfel că, în scurt timp, sătmărenii vor avea parte de toalete publice în acea stație de autobuz.

  ”Chestiunea cu toaletele, a fost și asta amânată și discutată de multe ori pentru că a fost vorba să se ocupe de ea transportatorii, sunt mai mulți și nu s-au înțeles, și a rămas nerezolvată. Acum chiar am găsit o rezolvare care pare să fie destul de bună și ieftină. Vom pune două toalete, să vedem cum funcționează, oricum e mai mult decât nimic. Probabil că în săptămânile următoare, pentru că omul care se ocupă la noi în primărie, cu chestiuni de genul acesta, este plecat în concediu, dar se poate rezolva”, a spus Albu.

  Costul acestor toalete publice este de sub 1.000 lei pe lună.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img