More


  Se fură lemne ca-n codru în județul Satu Mare

  - Advertisement -

  colegiu

  Garda Forestieră Satu Mare a desfășurat, în cursul acestui an, peste 20 de acțiuni de control pentru combaterea furtului de material lemnos din pădurile județului. Și rezultatele nu au întârziat să apară.

  Potrivit celor spuse ieri, în cadrul Colegiului Prefectural, de comisarul șef adjunct al Gărzii Forestiere Satu Mare, Maria Antal, au fost depistați mai mulți hoți de lemne în județul Satu Mare. Astfel, în urma acțiunilor Gărzii, au fost confiscați peste 6.400 mc de material lemnos de la persoanele care le transportau și care nu aveau documente justificative. De asemenea, au mai fost confiscate mijloacele de transport și au fost aplicate amenzi de zeci de mii de lei.

  Tot cu această ocazie, Maria Antal a atras atenția proprietarilor de păduri că trebuie să încheie contracte de pază cu un ocol silvic. În momentul de față, peste 6.600 de hectare de pădure privată din județul Satu Mare nu este păzită.

  Comisarul șef adjunct al Gărzii Forestiere a mai atras atenția că agenții economici care vor dori să vândă brazi de Crăciun în acest an o vor putea face doar în locuri special amenajate și numai după ce vor obține aprobare din partea Gărzii Forestiere Satu Mare.

  La rândul său, directorul Direcției Silvice, Marcel Forțiu, a precizat că, în acest an, pe piețele sătmărene vor fi puțini brazi din județul Satu Mare. Cel mult 500 de molizi. Restul vor fi aduși din alte județe sau din import.

  Directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare, Vasile Andrieș, a arătat că, din fericire, în acest an nu au fost semnalate revărsări ale rîurilor în județul Satu Mare. Au fost ridicate digurile rîului Crasna pe o distanță de peste 5 km, și că se are în vedere un proiect, împreună cu partea maghiară, pentru consolidarea integrală a digurilor acestui râu.

  Andrieș a mai arătat că au fost întocmite hărți cu zonele inundabile din județul Satu Mare și că acestea vor fi transmise, în cel mai scurt timp către primării pentru ca acestea să poată lua măsuri urgente dacă situația o va impune. Potrivit acestor hărți, Turul este cel mai nesigur râu din județul Satu Mare urmat de Crasna și Someș.

  La Satu Mare a fost organizat un centru de intervenție rapidă în caz de inundații unde au fost depozitate peste o mie de metri de diguri gonflabile, pompe și alte utilaje de intervenție în caz de viitură.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img