Simulare de incendiu la Spitalul din Negrești-Oașnegresti

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Satu Mare a organizat, ieri, la Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș un exercițiu de situații de urgență pentru a se vedea dacă pompierii și personalul spitalului sunt pregătiţi să facă față unor astfel de situații. Două incendii, deosebit de violente, au izbucnit în două locuri diferite din cadrul spitalului, potrivit scenariului acestui exercițiu.

Spitalul în flăcări
În conformitate cu Planul principalelor activităţi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare pe anul 2016, ieri, la ora 11.00, a fost organizat în oraşul Negreşti Oaş exerciţiul trimestrial cu forţe şi mijloace cu tema: „Exerciţiu pentru antrenarea structurilor de intervenţie în caz de incendiu la unităţile spitaliceşti – Spitalul Orăşenesc Negreşti Oaş”. În cadrul exerciţiului au fost angrenate forţe din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne și a fost coordonat de împuternicitul adjunct al inspectorului șef al ISU Satu Mare, lt.col. Constantin Ganea, și împuternicitul șef al Centrului Operațional ISU, lt. col. Aurel Ulici.

Exercițiul a avut ca scop principal verificarea personalului Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș în situații de urgență dar și intervenția forțelor ISU.

Potrivit scenariului, în acest spital ar fi izbucnit două incendii, în două locuri diferite, care se manifestau violent. Zeci de persoane, bolnavi internați, au fost surprinse de incendiu la etajele superioare.

Pacienți salvați
În cadrul exercițiului, s-a pus accent pe evacuarea pacienților din saloane și spital. Astfel, acolo unde a fost posibil, pacienții au fost evacuați pe scările spitalului. Însă au fost cazuri în care nu a fost posibil acest lucru, astfel că o parte dintre pacienți au fost salvați pe scara amplasată pe autospeciala pompierilor.

În cele din urmă, potrivit organizatorilor, exercițiul s-a desfășurat fără probleme deosebite. ”Am constatat, cu bucurie, că personalul Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș este bine instruit și bine pregătit să intervină în cazul unor situații de urgență. De asemenea, și pompierii din Negrești sunt bine pregătiți, aceștia ajungând la locul exercițiului în trei minute de la declanșarea alarmei. Exercițiul a fost de bun augur și se poate spune că a fost o reușită”, a declarat lt. col. Constantin Ganea.

Cristian Stan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts