More


  Stadionul Olimpia îşi schimbă numele

  - Advertisement -

  stadion

  Fostul președinte al Consiliului Județean Satu Mare, actualmente consilier județean ALDE, Adrian Ștef, a făcut o propunere oficială, în cadrul ședinței de ieri, ca stadionul Olimpia să-și schimbe denumirea și să poarte numele celui mai mare fotbalist din județul Satu Mare, Daniel Prodan, trecut în eternitate în această lună la doar 44 de ani.

  De altfel, ședința a început cu un moment de reculegere în memoria lui Didi Prodan.

  Președintele Pataki Csaba a declarat că nu vede nicio problemă ca stadionul din Satu Mare să poarte numele lui Daniel Prodan, însă arena ar necesita unele modernizări înainte de a i se atribui acest nume. ”Stadionul trebuie să arate potrivit pentru numele Daniel Prodan”, a mai arătat Pataki, care a mai ţinut să precizeze că de fapt „ nu nouă ne aparține decizia, ca spațiu locativ, Consiliul Local e cel în măsură să decidă acest lucru”.

  Unul dintre consilierii judeţeni de la UDMR, Kereskenyi Alexandru , nu a părut prea încântat de idee şi a încercat să minimizeze valoarea şi cariera fostului internaţional sătmărean.

  „Daniel Prodan nu a fost un jucător atât de mare pe cât se vorbește aici. Cum a zis și Ovidiu Ioanițoaiei, Prodan a jucat cum a putut. Despre capacitățile lui morale și intelectuale s-ar putea vorbi mult. Eu nu aș vrea să cădem în capcana de a face un cult unui nepotrivit”, a afirmat consilierul judeţean de la UDMR. Iar în replică, Adrian Ştef i-a răspuns : „Nu mă interesează cum ne văd pe noi cei de la București și cum l-au văzut pe Prodan, aici acasă el a fost un mare om” .

  Până la urmă propunerea rămâne în picioare şi probabil că stadionul va purta oficial numele lui Daniel Prodan imediat ce vor începe şi lucrările de modernizare…

  Daniel Prodan a încetat din viață pe 16 noiembrie seara în urma unui infarct miocardic suferit în locuința sa.

  Fostul fundaș sătmărean a strâns 54 de selecții la echipa națională în perioada 1993-2001, participând cu reprezentativa României la Campionatul Mondial din 1994, unde a fost integralist în toate cele 5 partide, și la Campionatul European din 1996.

  Daniel Prodan s-a născut pe 23 martie 1972 la Satu Mare. A evoluat la Olimpia, echipa locală, între 1991-1992. Apoi, a ajuns la Steaua București, formație unde a jucat până în 1996, când s-a transferat la Atletico Madrid, apoi a ajuns în Scoția, la Glasgow Rangers. În 2000 a revenit în România la Rocar şi FC Naţional.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img