More


  Trofeul Festivalului “Muzica Inimii Mele” merge la Alba Iulia

  - Advertisement -

  premianti

  Şcoala de Arte Satu Mare, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Satu Mare, a organizat, pe parcursul săptămânii trecute, mai multe manifestări cultural-artistice prin care au fost marcaţi cei 111 ani de la înfiinţarea acesteia. Astfel, pe parcursul săptămânii au avut loc spectacol de muzică clasică şi poezie, spectacol de muzică pop-rock, expoziţie de arte plastice şi spectacol de muzică populară, care l-a avut ca invitat special pe renumitul artist Petrică Mureşan. Ca de fiecare dată, Zilele Şcolii de Arte s-au încheiat cu Festivalul-concurs “Muzica Inimii Mele”, ajuns la cea de-a zecea ediţie, la care au participat peste 30 de concurenţi. Principalii organizatori ai acestui eveniment aniversar au fost managerul Mircea Deac, respectiv directorul Florin Pop.

  Festival de voci extraordinare la “Muzica Inimii Mele”
  La Centrul Multicultural Poesis s-a desfăşurat sâmbătă cea de-a zecea ediţie a Festivalului-concurs de muzică pop-rock „Muzica Inimii Mele”, competiţie organizată de Şcoala de Arte Satu Mare cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare. La ediţia din acest an au participat peste 30 de concurenţi din Cluj Napoca, Baia Mare, Oradea, Târgu Mureş, Alba Iulia, Drobeta Turnu Severin, Ungaria şi din Satu Mare. Juriul a fost format din: profesorul de canto Călin Ionce– preşedinte, profesorul Varga Miklos din Teglas, Ungaria, reprezentantul CJ Satu Mare, Manuela Rogoz, Nagy Katalin şi Tincuţa Fernea– membri.Pe parcursul concursului au susţinut recitaluri Tincuţa Fernea, finalista Vocea României 2015, respectiv câştigătoarea ediţiei de anul trecut Alessia Mîndruţ. Anul acesta concursul a fost unul foarte strâns, fiind voci foarte bune care au urcat pe scenă, iar juriul a avut dificila misiune în a departaja concurenţii. La categoria peste 19 ani, premiul I i-a revenit lui Mihai Ursu din Cluj, pe locul II s-au situat Stephanie Gabriela Semeniuc de la Liceul de Artă “Aurel Popp” Satu Mare, respectiv Ronaldo Florea de la Colegiul Naţional “Ioan Slavici” Satu Mare, iar locul III a fost obţinut de Maria Alexandra Puia din Târgu Mureş.

  Adelina Maria Bunea duce trofeul la  Alba Iulia
  La fel ca şi la ediţia precedentă, trofeul festivalului a fost obţinut de cei de la categoria 14-18 ani, astfel că Marele premiu în valoare de 1.000 de lei şi trofeul competiţiei i-a revenit lui Adelina Maria Bunea din Alba Iulia, cea care a intepretat impecabil piesa “If I ain`t got you” al lui Alicia Keys. Astfel, la categoria 14-18 ani, locul I a fost obţinut de Alexandra Sălăgean din Baia Mare şi Narcisa Carla Florian din Oradea. Pe locul II s-au clasat Mara Tarcău din Baia Mare şi Ioana Amalia Popa din Oradea, iar podiumul a fost completat de Horea Claudiu Popdan de la Şcoala de Arte Satu Mare, Teodora Oros de la Colegiul Naţional “Ioan Slavici”, respectiv Izabela Georgiana Holici, tot de la Şcoala de Arte Satu Mare, aceasta din urmă obţinând şi un premiu special oferit de Asociaţia Artiştilor Plastici (AAP) Satu Mare. Juriul a mai acordat trei premii speciale, printre care premiul de debut obţinut de Lakatos Balogh Emilia din Ungaria, premiul special al juriului i-a revenit lui Luana Erdos de la Asociaţia Culturală “Inedit”, iar premiul de popularitate a fost câştigat de Ronaldo Florea. Concursul s-a încheiat cu o noua interpretare în stilul Eurovision, în care Adelina Maria Bunea mai interpretează din nou piesa cu care a obţinut trofeul.

  Cristian Stan



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img