More


  Un nou scandal la Spitalul Judeţean provocat de un deces

  - Advertisement -

  spital

  Bărbatul în vârstă de 31 de ani care se afla în comă de o săptămână la secția Terapie Intensivă a Spitalului Județean Satu Mare a murit vineri seara, în jurul orei 23.20. În jurul acestui caz s-a iscat un imens scandal, apropiații bărbatului afirmând că cei de la Urgențe nu l-au tratat cum se cuvine. În replică, însă conducerea Spitalului Județean afirmă că au fost respectate toate protocoalele în acest sens.

  Bărbatul a murit. Cine e de vină?
  Bărbatul a decedat vineri seara în jurul orei 23.20. Acest lucru a fost confirmat atât de apropiații bărbatului, care era tehnician dentar, cât și de conducerea Spitalului Județean Satu Mare. Managerul Marcela Papici spune că pacientul a murit vineri în jurul orei 23.20 și că au fost respectate toate protocoalele medicale care se impun în asemenea situații.

  Pacientul se afla în comă indusă de aproape o săptămână la Terapie Intensivă, și doar aparatele îl mai țineau în viață. În cele din urmă, bărbatul nu a mai rezistat și a decedat.

  Dacă până acum, polițiștii au făcut cercetări într-un caz de vătămare corporală, odată cu decesul pacientului, cercetările se vor desfășura pentru ucidere din culpă sau chiar crimă, deoarece se vorbește și despre un eventual atac asupra bărbatului după ce acesta a ieșit dintr-un bar de pe Drumul Careiului.

  Apropiații  bărbatului acuză
  Medicul stomatolog Călin Culcean descrie, într-o postare pe contul său de Facebook, filmul integral a ceea ce s-a întâmplat cu bărbatul de 31 de ani. Victima era tehnician dentar, astfel că medicul stomatolog îl cunoaște foarte bine. În postarea sa, Culcean se folosește de declarațiile martorilor. Tot cu această ocazie, Călin Culcean aduce acuzații grave la adresa medicilor de la Urgențe și protestează împotriva modului în care tehnicianul dentar a fost tratat aici.

  ”Patrula poliției descoperă pe strada Careiului în stația de autobus de lângă Mobipan un tânăr de 31 de ani întins pe trotuar. Avea o bicicleta sub el. Ce l-a lovit nu l-a mai lăsat să descalece, a fost fulgerător. Agenții de poliție constată imediat că tânărul este inconștient și anunță imediat serviciul de ambulanță. După un interval nu prea scurt, ajunge și ambulanța. Relaxați și deranjați de încă un alcoolic anonim aflat în comă de beat. Într-un final, pacientul este urcat în ambulanță și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare. După aproximativ 3 ore petrecute pe patul spitalului, pacientul este trimis acasă. Mama tânărului află de la o asistentă medicală că fiul ei a fost în comă alcoolică și este îndemnată să îl ducă acasă. Nu s-a eliberat nicio foaie de externare, nicio indicație medicală. Sărmana victimă era încă într-o stare deplorabilă, era confuz și amețit, avea pierderi de echilibru și senzații de vomă, tipic consumului de alcool, nu? DAR, pacientul a consumat toată noaptea doar 2 beri. Una de 500ml în intervalul 11-12 pm și alta pe la 2-3am de 330ml (confirmat de mai mulți martori). Așadar, varianta beției nu prea stă în picioare…”, descrie situația medicul stomatolog.

  A doua zi, însă, starea pacientului se înrăutățește. Apar dureri violente de cap, amețeli, vomă, stari de confuzie, lipsa capacitații motorii și într-un final cade leșinat de pe un scaun și se lovește încă o dată violent cu capul de perete. A ajuns din nou la Urgențe unde i se face un Computer Tomograf din care reiese că pacientul are fractură craniană severă, contuzie cerebrală fronto-parietală, multiple hematoame intracraniene. În 48 de ore, creierul tânărului se inflamează atât de puternic încât apasă vasele de sânge și survine ireversibila moarte cerebrală.

  terapie-intensiva1

  Conducerea Spitalului face precizări
  Conducerea Spitalului Județean Satu Mare face, prin intermediul unui comunicat de presă, precizări în ceea ce privește starea clinică a bărbatului care a decedat vineri noaptea după ce a stat în comă o săptămână la Terapie Intensivă. Potrivit acestuia, pacientul a fost predat la UPU duminică (20 noiembrie) dimineața, și răspândea halena alcoolică, era agitat, cu un mers nesigur, dar conștient, orientat temporo spațial, fiind capabil să ofere numărul de telefon al mamei lui, care a și fost contactată în minutele următoare. La examenul clinic nu s-au pus în evidență leziuni traumatice la nivelul craniului. La ora 7.30, pacientul a părăsit UPU însoțit de mamă și soție.

  Duminică, la ora 17.05, același pacient a ajuns din nou la UPU adus fiind de SMURD cu o ambulanță TIM (Terapie Intensivă Mobilă). La prezentarea în UPU pacientul avea starea generală alterată și, conform fișei SMURD, la domiciliu a avut o serie de convulsii tonico clonice.

  I s-a făcut un CT care a pus în evidență o fractură fronto-parietală dreaptă cu focare hemoragice intraparenchimatoase. ”Conform protocolului pentru asemenea cazuri, s-a luat legătura cu Clinica de Neurochirurgie din Cluj unde s-au trimis imaginile CT. Specialiștii de la această unitate spitalicească au considerat că pacientul nu necesită o intervenție chirurgicală și că poate fi tratat la SJU Satu Mare. Drept urmare, pacientul a fost internat la secţia de Anestezie și Terapie Intensivă, s-a instituit tratamentul specific pentru asemenea cazuri fiind monitorizate în permanență funcțiile vitale. Din păcate, starea pacientului s-a deteriorat rapid, iar în data de 25.11.2016, în jurul orei 23.00 a decedat”, se mai arată în documentul prezentat de Spitalul Județean.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img