More


  Vine frigul și zăpada la Satu Mare

  =

  iarna-la-satu-mare

  Dacă până acum a fost cum a fost, în a doua parte a acestei săptămâni iarna își va intra pe deplin în drepturi în județul Satu Mare. Temperaturile vor scădea mult sub zero grade, îndeosebi noaptea, iar joi și vineri, posibil chiar și sâmbătă, va ninge.

  Va ninge  de 1 Decembrie
  Temperaturile vor fi foarte scăzute în următoarele zile la Satu Mare. Astfel, potrivit meteorologilor, în noaptea care tocmai a trecut au fost înregistrate minus 5 grade, iar astăzi doar, într-un interval foarte scurt de timp, la orele după-amiezii, vor atinge zero grade. La noapte și mâine, de Ziua Națională a României, se va încălzi ușor, astfel că nu vor fi semnalate temperaturi mai mici de zero grade. Însă meteorologii spun că va ninge la Satu Mare de 1 Decembrie aproape toată ziua. Ninsorile vor continua și noaptea de joi spre vineri, când termometrele vor indica temperaturi în jur de zero grade.

  Ger în week-end
  Ninsorile se vor opri vineri, dar, în schimb, vor scădea foarte mult temperaturile. Vom avea minus 3 grade în noaptea de vineri spre sâmbătă, minus 6 grade în noaptea de sâmbătă spre duminică și minus 7 grade duminică spre luni, asta în timp ce temperaturile diurne vor îngheța în jurul valorii de zero grade.
  Temperaturile se vor menține la aceleaşi cote, adică zero grade ziua și minus 7 grade noaptea până joia viitoare, când vremea dă semne să se mai încălzească, dar foarte puțin.

  Mai mult decât atât, în tot acest interval de timp vântul va bate cu până la 23 de km la oră în județ, astfel că temperaturile resimțite de corpul uman vor fi cu cel puțin 4-5 grade mai mici decât cele arătate de mercurul din termometre.

  În aceste condiții, sătmărenilor li se recomandă să evite pe cât este posibil deplasările și să se îmbrace gros. Indicat este să aibă mai multe straturi de haine. Încet dar sigur, iarna își intră în drepturi și la Satu Mare.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img