More

    Baschetbalistele de la CSM, favorite certe în partida de la Iaşi

    bsc1

    Moralul excelent dat de ultima victorie, cei drept în prelungiri, în faţa celor de la Olimpia CSU Braşov, scor 73-71, dar şi a situaţiei din clasament fac ca baschetbalistele de la CSM Satu Mare să pornească favorite în confruntarea cu Politehnica Iaşi, „lantern roşie” a LNBF. Partida se va disputa sâmbătă, 10 decembrie, cu începere de la ora 19:00, locul de desfăşurare fiind Sala Polivalentă din Iaşi.

    Lovite de grave probleme financiare, ieşencele au bifat până acum o singură victorie în campionat şi 9 înfrângeri şi ocupă ultimul loc al clasamentului. Şi cum la omul sărac nici boii nu trag Politehnica este părăsită pe rând de baschetbalistele străine. După Lia Galdeira, una dintre cele mai bune jucătoare ale campionatului şi Dominique Wesley e pe cale să spună pas echipei din oraşul Micii Uniri. Vestea proastă este că şi alte jucătoare doresc să părăsească echipa.

    În schimb în tabăra sătmărencelor starea de spirit este mult mai bună, dată în mod sigur şi de victoria dramatică, din ultima etapă, obţinută în faţa echipei de sub Tâmpa. Fetele lui Jose Arauho ocupă poziţia a 6-a a clasamentului, cu un bilanţ de 4 victorii şi 6 înfrângeri, din care două suferite în extra time!

    De la CSM singura indisponibilă va fi Kristina Baltic, accidentată în “thrillerul” cu fetele lui Dan Calancea.

    Şi palmaresul este clar de partea sătmărencelor deoarece în istoria confruntărilor directe dintre cele două formaţii, gruparea de pe Someş s-a impus de fiecare dată, în opt ani de cinci ori.

    Partida care contează pentru etapa a XI-a va fi arbitrată de Alexandru Anica, Alexandru Ivan şi Lavinia Gheorghe. Comisar de joc: Luca Badea.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE