More

    Concluzii la final de an…

    oli

    Odată cu fluierul final al meciului de duminică dimineaţă de la Arad dintre UTA Bătrâna Doamnă şi Foresta Suceava (1-0), prima parte a campionatului Ligii 2, ediţia 2016-2017, s-a încheiat. Echipele din eşalonul secund vor intra în vacanţă după ce au evoluat în 21 de etape, ultimele două ce contează pentru retur. Campionatul se va relua la finalul lunii februarie, în cazul în care nu se va cere o amânare, şi s-ar putea să continue şi cu mai puţine echipe, după ce până acum Şoimii Pâncota şi ACS Berceni au părăsit competiţia. CSM Râmnicu Vâlcea şi Unirea Tărlungeni sunt pe punctul de a arunca prosopul.

    Site-ul de specialitate, liga2.ro a tras concluziile după ultima etapă jucată în acest an.
    La final de an 2016 cele două locuri promovabile direct în Liga 1 sunt ocupate de Juventus Bucureşti, respectiv UTA Bătrâna Doamnă, în timp ce pe locul de baraj pentru promovare se situează FC Braşov. Acestea sunt urmate îndeaproape de Olimpia Satu Mare, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi CS Mioveni.

    În partea de jos a clasamentului, pe cele trei locuri care mai sunt retrogradabile, după ce Şoimii Pâncota şi ACS Berceni au dispărut din campionat, se regăsesc Metalul Reşiţa, Unirea Tărlungeni şi CS Baloteşti. Echipa care pentru moment a scăpat de emoţii este ASU Politehnica Timişoara, dar şi CSM Râmnicu Vâlcea. Aceasta din urmă, cât şi Unirea Tărlungeni, dacă se vor retrage în această iarnă, vor ocupa, teoretic, alte două locuri retrogradabile, astfel că în final de sezon o singură echipă ar mai putea cădea în Liga 3, respectiv ocupanta locului 16.

    Campionatul Ligii 2 se încheie după desfăşurarea etapei a 38-a, fără a se mai juca în play-off sau play-out cum a fost în anterioarele două sezoane. La finalul sezonului regulat, ocupantele primelor două locuri promovează direct, iar echipa aflată pe locul 3 va juca un baraj de accedere/menţinere în Liga 1 cu clubul ce se va situa pe locul 6 în play-out-ul primei ligi. De retrogradat în Liga 3 mai retrogradează acum doar ocupantele locurilor 16-18, dacă între timp nu se vor mai retrage şi alte echipe.

    Olimpia în vacanţă până pe 16 ianuarie
    Antrenorul Olimpiei a declarat aseară în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV că sunt promisiuni certe că până de Crăciun se vor plăti restanţele financiare şi că speră ca echipa să se mai reunească săptămâna viitoare pentru o cină festivă. Legat de programul de pregătire, Bogdan And one a spus că probabil echipa se va reuni pe 16-17 ianuarie . “ E ciudat programul nostru căci jucăm prima etapă la Braşov şi apoi stăm două săptămâni. Va fi greu de calculat vârful de formă”, a explicat Andone. De asemenea în emisiunea de aseară a fost invitat în studio şi căpitanul Cosmin Iuhas. Detalii despre emisiune în ediţia de mâine a GNV.

    d

    78

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE