More


  Cupa 1 Decembrie crește în valoare de la an la an!

  =

  floreta

  Una dintre cele mai vechi competiții de scrimă din Satu Mare, Cupa 1 Decembrie la floretă, a ajuns în acest an la ediția cu numărul 39! În 2016, Cupa 1 Decembrie la floretă pentru copii și speranțe a avut loc de vineri și până duminică, în perioada 2-4 decembrie, la Sala de Scrimă „Alexandru Csipler” din Satu Mare.

  Concursul s-a desfășurat la trei categorii de vârstă, 9-10 ani, 11-12 ani și 13-14 ani, la feminin și masculin, doar la individual. Cupa 1 Decembrie la floretă pentru copii și speranțe a fost organizată de către Direcția pentru Tineret și Sport a Județului Satu Mare, Clubul Sportiv Satu Mare, Asociația Fencing Satu Mare și Federația Română de Scrimă.

  Iar spre lauda lor, de la an la an, organizatorii reușesc să adune la start tot mai mulți copii iar numărul țărilor participante crește de asemenea de la o ediție la alta.

  ”E rodul muncii antrenorilor de la CS Satu Mare. A relațiilor bune pe care le au cu colegii din țară și din Europa. Anul viitor sperăm ca la ediția cu numărul 40 să putem oferi și mai multe surprize” spune antrenorul Dan Șuta care împreună cu File Attila, Lengyel Eva și Izsaki Arnold se ocupă de micii floretiști sătmăreni.

  Iar sătmărencele au reușit să ajungă pe podium la categoria 13-14 ani. Melissa Korossi a pierdut finala la cat. 13-14 ani și a terminat pe doi. După o finală cu Corbu Emilia în care a condus chiar cu 11-8!!! Iar revelația anului, Teodora Șofran a terminat pe trei la aceeași categorie.

  ” Avem copii talentați care vin din urmă. La floretă sătmărenii câștigă după perioada junioratului medalii pentru alții. Ne-am obișnuit să creștem valori pentru alte cluburi” a mărturisit la Nord Vest TV , antrenorul Dan Șuta.

  În total au fost 300 de floretiști la sala Alexandru Csipler iar turneul e cotat ca unul dintre cele mai tari trei din Europa la nivel de copii.

  Felicitări organizatorilor, felicitări DJST Satu Mare pentru implicare!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img