E vremea… darurilor oferite de CrăciunDUMITRU Timerman

În preajma sărbătorilor Crăciunului, a Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, bunătatea și dăruirea sufletească a oamenilor se transformă în mod miraculos în cadouri diverse dăruite celor dragi din familie, fie ei copii, prieteni, colegi sau rudenii. Bucuria de a dărui un cadou este nemăsurată și fiecare se transformă în magnificul Moș Crăciun. Îl iubim tare, tare mult pe Moș Crăciun, chiar dacă mulți dintre noi au ajuns la maturitate sau la vârsta senectuții. Moș Crăciun reușește să ne redefinească sufletele cătrănite de “ grija cea lumească “, reușește să ne reîntoarcă sufletele în vremea copilăriei noastre.

Cu câtă emoție în suflet se îndreaptă spre iubita lui un îndrăgostit cu un cadou de Moș Crăciun… Cu câtă nerăbdare așteptăm să dăruim un cadou: soției, soțului, copiilor, părinților și bunicilor, pentru ca la rândul nostru să ne putem bucura de fericirea nepământească strălucitoare, care se coboară ca o vrajă sfântă pe chipurile lor mirate, pline de zâmbete nemuritoare. Fiecare dintre noi așteptăm un cadou din partea lui Moș Crăciun, indiferent de valoarea lui materială. Fiecare trăiește acele momente de așteptare… dominate de întrebarea: “ Oare ce cadou o să-mi aducă Moș Crăciun ? “.

Dincolo de orice pesimism, există creștini care cred în existența lui Moș Crăciun pe care-l identifică în mod fericit cu Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos. Această categorie de creștini consideră că Nașterea lui Iisus Hristos este marcată și de această fericire nemăsurată, premergătoare acestui mare Praznic, transformată în cadouri-surpriză. Poate și dv. ați avut revelația să constatați că în preajma Crăciunului a venit nemuritorul Moș Crăciun, care v-a îndeplinit ca prin farmec anumite dorințe sau așteptări profesionale. De ce nu recunoașteți ? După astfel de surprize magice, v-a fost teamă să spuneți prietenilor sau colegilor despre ele, de teama să nu fiți luați în derâdere sau să fiți subestimați… Aceste mici secrete le purtați în suflete de ani și ani de zile, iar când se apropie Crăciunul “stați cu ochii-n patru “ și așteptați momentul în care veți primi în taină un astfel de cadou nevăzut…

În preajma Crăciunului, mulți dintre noi se bucură de abundență, de: un brad frumos, ornamente, mâncăruri tradiționale, băuturi alese și nelipsitele dulciuri, fie ele prăjituri sau bomboane de ciocolată… Cred că nu ar trebui să-i uităm pe semenii noștri, care, din cauze obiective, nu se pot bucura pe deplin de această minunată sărbătoare a Crăciunului. Sunt familii care nu-și permit să-și cumpere un brad natural și ornamentele necesare pentru împodobirea lui…Oricât de mic ar fi cadoul primit de la dv., de Crăciun, pentru ei va fi o comoară neprețuită și vă vor păstra numele, în sufletele lor curate, ca pe niște talismane. Există printre noi foarte mulți sătmăreni care au oferit cadouri de Crăciun: bunicuțelor și bunicilor, care sunt singuri și nu mai au pe nimeni, copiilor aflați în plasament și familiilor cu venituri modeste.

Pentru ca tihna și armonia să domine casele noastre, de Crăciun, ar trebui „să nu-i uităm pe cei mai triști ca noi”, pentru că, nu-i așa ?, chiar și noi avem tristețile noastre…care sperăm să se transforme în bucurii neașteptate în Noaptea Sfîntă a Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts