More


  Ziua Națională a României, marcată solemn la Satu Mare

  - Advertisement -

  ziua

  Înfruntând ninsoarea și frigul, mii de sătmăreni au ieșit ieri în stradă pentru a sărbători împreună Ziua Națională a României.

  Surpriza Cercetașilor la depunerea de coroane
  Depunerile de coroane de flori la busturile lui Ion I.C. Brătianu și Iuliu Maniu au fost cele care au deschis programul zilei de ieri. Oficialitățile județului Satu Mare au fost cele care, dis-de- dimineață, au depus coroane la cele două busturi. Cercetașii României au creat un moment extrem de emoționant în momentul în care s-au prezentat la bustul lui Ion I. C. Brătianu cu un drapel uriaș, intonând o serie de cântece patriotice. Momentul a continuat la bustul lui Iuliu Maniu, după care la statuia lui Vasile Lucaciu. De menționat este faptul că acest gest, din partea Cercetașilor României din Satu Mare, a fost unul nemaivăzut până acum la noi în județ, motiv pentru care aceștia au fost apreciați de întreaga asistență.

  ziua4

  Ceremonie la statuia lui Vasile Lucaciu
  Miile de sătmăreni s-au adunat în fața statuii lui Vasile Lucaciu, unde au luat parte la întregul ceremonial. Manifestarea a debutat cu primirea prefectului Radu Bud de către Garda de Onoare, după care 12 preoți au oficiat serviciul religios. Mesajul premierului Dacian Cioloș a fost transmis de către prefectul Radu Bud, tot în fața statuii lui Vasile Lucaciu. În încheiere, au urmat depunerile de coroane din partea partidelor, instituțiilor și a unor ONG-uri.

  ziua1
  Defilare de 1 Decembrie
  Cel mai colorat moment a fost cel al paradei militare, moment așteptat cu nerăbdare de toți sătmărenii, indiferent de vârstă. La paradă au participat forțe ale Ministerului Apărării Naţionale, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş Satu Mare, Serviciului Român de Informaţii şi ale Poliţiei Locale. Sătmărenii au luat parte cu mult entuziasm la întreaga manifestare, admirând mașinile, bărcile și alte tehnici de luptă și intervenție.

  ziua3

  Voie bună și mâncare tradițională
  La finalul întregului program, miile de sătmăreni au fost invitați, în fața Parcului Central, la câte o porție de fasole cu cârnați, după care aceștia au participat la spectacole desfășurate, cu ocazia Zilei Naționale a României, la Filarmonica ”Dinu Lipatti”. Auditoriul sătmărean a avut parte de spectacole susținute de corul Medieșana, Tavi Bud, Petrică Mureșan, dar și de un concert simfonic.

  Ioana Simion

  ziua2  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img