More

    Cu un picior în sferturile Cupei

    baschet

    CSM Satu Mare și-a revenit rapid după umilința trăită în ultimul meci din 2016, acasă cu CSM Târgoviște, și la prima apariție acasă în acest an a obținut o victorie confortabilă în Cupa României.

    Trupa lui Jose Araujo a învins Olimpia Brașov cu 78-60 și a luat o opțiune serioasă în privința calificării în sferturile de finală ale Cupei României.

    A fost de departe cel mai bun meci făcut de Orosz & co în acest sezon iar faptul că echipa de pe locul doi din Liga Națională, Olimpia Brașov, a fost ținută la respect ne dă speranțe că trupa noastră poate obține performanțe bune în acest an.

    Chiar și fără accidentatele Baltic și Wittington, CSM Satu Mare și-a dominat adversarul și a câștigat toate cele patru sferturi… 78-60 (27-20, 15-14, 19-11, 17-15).
    Apoi româncele Orosz, Laza, Ferenczi , Pop și-au dat drumul la joc și alături de eficientele Tavic, Batey și Reed au oferit un spectacol agreabil spectatorilor veniți la sala LPS.

    Reed a reușit un triple-double, 17 puncte, 12 recuperări, 11 pase decisive, Batey a pus și ea 15 puncte pe tabelă și 14 recuperări, Orosz a avut 23 de puncte reușite, , Laza -6.

    De partea cealaltă, Houser a fost singura jucătoare care a impresionat cu cele 32 de puncte marcate. În schimb Pesovic sau Webb au avut evoluții șterse. Iar regula impusă de FR Baschet, cu două românce obligatoriu pe teren a avantajat clar formația noastră.

    “Ne bucurăm pentru această victorie, a venit într-un moment potrivit. Sper să trecem peste acea perioadă cu accidentări. Azi pot să spun că a făcut diferenţa regula cu două jucătoare românce pe teren. Consider că la Satu Mare sunt cele mai bune jucătoare românce. Nu suntem calificate în Final 8, trebuie să muncim şi în retur” a spus la final căpitanul echipei, Andrea Orosz.
    Returul se joacă duminică la ora 18 la Brașov.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE