More


  Jose Mourinho susține varianta cu 48 de echipe la Cupa Mondială

  =

  Antrenorul lusitan Jose Mourinho susține ideea creșterii numărului de echipe participante la Cupa Mondială de fotbal, mai ales că numărul de meciuri la turneele finale va rămâne același și nu va suprasolicita jucătorii, relatează Reuters.

  Președintele FIFA, Gianni Infantino, a propus creșterea numărului de echipe de la 32 la 48 la Cupa Mondială din 2026, dar cluburile importante europene resping această idee. Consiliul FIFA se va întruni săptămâna viitoare și va discuta acest subiect.

  ‘’Sunt total în favoarea acestei idei. Ca antrenor, dacă extinderea numărului de echipe ar însemna mai multe meciuri, mai puține zile de pauză și un presezon diminuat pentru jucători, atunci aș refuza, a declarat Mourinho pentru uefa.com. Este important pentru critici să analizeze și să înțeleagă că extinderea nu aduce mai multe meciuri. Jucătorii sunt protejați și cluburile sunt protejate. Echipele fără potențial și experiență vor juca probabil două meciuri și vor pleca acasă. Dar ele așa vor începe să progreseze și să câștige experiență pe teren, la care se adaugă recompensele pentru calificarea la turneele finale, inclusiv viitoare investiții în infrastructura fotbalistică’’.

  Oponenții extinderii numărului de echipe la CM susțin că se va ajunge la o scădere a calității jocului, dar Mourinho nu este de acord: ‘’Extinderea va transforma Cupa Mondială în ceva mai mult decât un eveniment social incredibil. Mai multe țări, mai multe investiții în infrastructura unor țări diferite, în fotbalul juvenil. Fotbalul se dezvoltă la cluburi, așa că nu ne putem aștepta ca fotbalul să explodeze calitativ la Cupa Mondială’’.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img