More  Muntean lasă Olimpia pentru UTA

  munteanu

  Olimpia s-a despărțit în această iarnă pe cale amiabilă de Dumitru Muntean. Nemulțumit de faptul că mai are de primit patru salarii din 2016, și oarecum profitând și de cota bună pe care o are după evoluțiile excelente din toamnă, Muntean a decis că e momentul unui pas înainte în carieră. Iar ofertele, așa cum declarau oficialii Olimpiei încă la banchetul din decembrie n-au lipsit. S-a vorbit de interesul unei echipe de liga 1 iar pe fir au intrat și principalele candidate la promovare din liga a 2-a, Juventus București și UTA Arad.

  Până la urmă Muntean a ales Aradul și UTA unde va fi coechipier cu fostul coleg din perioada junioratului și de la Olimpia, portarul Bogdan Miron.

  Conducerea clubului UTA a anunțat ieri pe site-ul oficial că a ajuns la un acord cu polivalentul jucător Dumitru Muntean, care a activat în turul actualei stagiuni la Olimpia Satu Mare.

  ”Ne bucurăm să anunțăm transferul lui Muntean, un fotbalist cu evoluţii extrem de sigure şi constante, cu calităţi ofensive excelente, deşi ocupă posturi în defensivă. A fost dorit de staff-ul nostru tehnic, jocul său se pliază perfect pe ce ne dorim acum la UTA”, a transmis Codru Grădinariu, directorul general al UTA-ei.

  ”Sunt foarte bucuros că am ajuns la un club de tradiţie precum UTA. Sper să fie un pas înainte pentru mine şi aştept să demonstrez în teren ceea ce pot. Obiectivul meu personal este la fel ca al echipei, promovarea în prima ligă”, sunt primele cuvinte ale lui Muntean în calitate de echipier al UTA-ei.

  Dumitru Muntean, care poate juca atât ca fundaș lateral cât și ca mijlocaș de bandă, s-a născut pe 26 octombrie 1989, la Satu Mare. A debutat la seniori în liga a treia la Someşul Satu Mare , în liga secundă a jucat pentru FC Silvania, unde a jucat între 2009 și 2011 (12 meciuri – 1gol). În perioada 2011-2013 a jucat la Luceafărul Oradea (41 de meciuri). Din 2013 a îmbrăcat tricoul Olimpiei Satu Mare (90 de meciuri). În turul actualei stagiuni a înscris 8 goluri.

  Altfel, lotul Olimpiei se va reuni luni 16 ianuarie sub comanda antrenorului Bogdan Andone. E posibil ca pe lângă Muntean echipa să se mai despartă și de alți jucători. Dar în același timp conducerea se gândește și la… întăriri!

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE