More


  ”NOlimpia” din Ungaria

  =

  olimpiada

  O organizație maghiară de tineret, Momentum Mozgalom, va demara o campanie de adunare de semnături denumită “NOlimpia”, pentru un referendum împotriva candidaturii Budapestei la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din 2024, anunță site-ul insidethegames.biz.

  Momentum Mozgalom trebuie să strângă 138.000 de semnături în termen de 30 de zile pentru referendum.

  Finanțată prin cotizațiile membrilor și micro-donații, campania pune următoarea întrebare: ‘’Sunteți de acord ca Municipalitatea Budapestei să retragă candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de vară din 2024?’’

  Președintele organizației, András Fekete-Gyor, opozant al regimului premierului Viktor Orban, a declarat pentru portalul Index.hu că nu exclude posibilitatea pe termen lung de a forma un partid politic.

  András Fekete-Gyor a precizat că organizația numără 140 de voluntari, care vor colecta semnături în 20-25 de standuri în tot orașul și vor merge și din ușă în ușă.

  Anna Orosz, un membru marcant al organizației, consideră că aspirațiile de organizare a JO 2024 la Budapesta sunt ‘’un total nonsens’’, apreciind că banii ar trebui cheltuiți mai bine pe educație, sănătate, construirea de locuințe, creșterea standardelor de viață și de transport.

  Campania ‘’NOlimpia’’ vine după decizia Curții Supreme de la Budapesta de a respinge un referendum național în legătură cu candidatura capitalei țării vecine.

  Celelalte orașe candidate la organizarea JO 2024 sunt Los Angeles și Paris. Votul Comitetului Internațional Olimpic pentru desemnarea gazdei JO 2024 va avea loc anul acesta, pe 13 septembrie, la Lima, capitala statului Peru.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img