More  Trei taxe diminuate pentru cluburile din Liga 2

  Printre deciziile adoptate în şedinţa de miercuri, 25 ianuarie, a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal au fost câteva puncte care privesc şi echipele din campionatele Ligii 2 şi 3. Membrii Comitetului din care fac parte şi Auraş Braşoveanu şi Ştefan Stana, ca reprezentanţi ai cluburilor din Liga 2, au votat pentru diminuarea cu 20 la sută a trei taxe şi au decis ca fiecare echipă din eşalonul secund sau terţ să îşi filmeze meciurile disputate pe teren propriu şi a le pune la dispoziţie şi oaspeţilor.
  Iată deciziile adoptate ieri şi care privesc echipele din Liga 2 sau 3:
  “- Aprobă cu unanimitate de voturi încheierea unui contract de achiziţie camere video în valoare de 53.000 euro (TVA inclus). Fiecare membru afiliat va deţine o cameră video pentru filmarea tuturor partidelor – juniori, Liga 3, Liga 2, feminin, futsal. Echipele gazdă vor filma şi vor oferi filmarea şi oaspeţilor. Multiple beneficii: o bază video de analiză pentru tehnicieni şi de monitorizare a jucătorilor, arbitraje mai bune, mai puţine speculaţii şi certuri contraproductive fotbalului;
  – Se aprobă diminuarea cu 20% a taxelor de transfer, taxe de licenţiere şi viza anuală pentru cluburile participante în competiţia Liga a 2-a”.
  “Cei care vor folosi sistemul digital vor beneficia şi de un bonus în privinţa diminuării taxelor”
  Auraş Braşoveanu, preşedintele executiv al clubului Dacia Unirea Brăila, a comentat pentru Liga2.ro aceste schimbări care se vor aplica imediat: “Ieri, în cadrul Comitetului Executiv s-a hotărât diminuarea taxei de transfer, de licenţiere şi viza anuală, cu titlu imediat. Începând din vară, când va fi introdus sistemul digital, vor fi diminuate şi celelalte taxe care au fost solicitate spre diminuare, în condiţia în care se va folosi sistemul digital, ca un bonus. Procentul putând creşte şi până la mai mult decât 20 la sută, cât s-a aplicat acum. Cei care nu vor aplica la sistemul digital şi vor continua să lucreze pe suport de hârtie nu vor primi astfel de bonusuri. E ca un imbold să folosească sistemul digital.”
  Braşoveanu vorbeşte şi despre alte proiecte aflate pe masa comisiilor federale pentru a fi analizate: “Mai erau incluse taxa de analiză video, a casetei de către CCA, taxa de duplicat sau de contestaţie. Totodată a fost înaintată către comisia de specialitate cererea privind înfiinţarea unei noi taxe în situaţia în care între club şi jucător sau între două cluburi apar înţelegeri, comisia doar ratifică acele înţelegeri şi atunci, din punct de vedere al cluburilor, nu se justifică o taxă de timbru egală cu cea în care se judecă. Şi atunci s-a propus introducerea unei taxe de 50 de lei, aceasta urmând să se aplice imediat după ce se va da acceptul comisiei.”

  Licenţa PRO pentru antrenorii echipelor din Liga 2 are şanse mari să fie anulată
  În şedinţa Comitetului Executiv de miercuri au fost amânate pentru următoarea întâlnire şi câteva propuneri, “punctele 3, 4 şi 9”, ale lui Auraş Braşoveanu. “Cele care au fost amânate au fost cu armonizarea vârstei raportate la anul de naştere, pentru că aplică abia din anul 2018-2019, deci nu e o urgenţă. Data viitoare se va lua în dezbatere, odată cu propunerea Şcolii Federale de Antrenori, care au fost amânate în totalitate, şi eliminarea obligaţiei de a avea licenţă PRO la Liga a 2-a”, a mai spus Braşoveanu pentru Liga2.ro.

  Solicitări lămuritoare din partea Curţii de Conturi
  Altfel, cluburile din Liga 2 au cerut sprijin din partea FRF pentru a cere lămuriri Curţii de Conturi cum se pot aplica fără probleme prevederile legale pentru obţinerea finanţării din bani publici. “Totodată, la propunerea cluburilor de Liga a 2-a, prin intermediul federaţiei, au solicitat lămuriri cu privire la aplicarea prevederilor legii 69 privind finanţarea din bani publici la Curtea de Conturi. Pentru a intra, să spunem aşa, în normalitate, trebuie să avem ceva unitar. Deocamdată, discutăm cu cei de la Curtea de Conturi. Domnule, care e problema? Totuşi, noi lucrăm în baza unor legi, care e problema? Nu ştim să le adaptăm la realitate, nu ştim să le punem în practică, de ce o pentru o perioadă scurtă de timp e problema aia, după aceea apare altă problemă?”, a mai declarat Auraş Braşoveanu.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE