More  Victorie pentru un loc în play-off!

  csm arad 1

  CSM Satu Mare și-a asigurat locul șase și prezența în play off-ul Ligii Naționale de baschet feminin după victoria 65-63, de sâmbătă obținută în fața marii rivale, BC Univ Goldiș ICIM Arad.

  Am avut parte de o atmosferă deosebită creată de un public ce a umplut până la refuz sala LPS și de un spectacol total pe parchet …

  csm arad

  Iar la seara specială a contribuit şi supercampionul nostru de la Dakar, Mani Gyenes, invitat să dea lovitura de start dar și copii de la TDM Academy veniți să-și susțină antrenoarea, nimeni alta decât jucătoarea CSM-ului, Eniko Laza.

  CSM a făcut o primă repriză bună și a condus mai mereu pe tabelă… La pauză a fost 39-33 iar impresia generală era că fetele lui Araujo nu au cum rata victoria…Doar că în partea secundă arădencele au revenit profitând oarecum și de ratările exasperante de la libere ale CSM-ului…

  Finalul a fost de infarct. Aradul a intrat la conducere pe tabelă, când mai erau 6 minute de joc: 57-58, pe mâna lui Pasic şi Nagy. După 2 minute de care pe care, Pasic a făcut 61-63. A fost pentru ultima oară când elevele lui Bulj au fost în avantaj. De aici, Reed şi Tavic au dus scorul la 65-63. Au urmat 60 de secunde de haos în ambele tabere şi două libere pentru Batey. Însă, stămăreanca s-a pierdut cu firea când mai erau 16 secunde şi a ratat. Hadzovic a recuperat, tot ea a luat acţiunea pe cont propriu, dar nu a mai avut puterea să introducă mingea în coș și să trimită meciul în prelungiri .

  S-a terminat 65-63 cu fetele noastre aplaudate minute în șir de suporteri.

  Reed a fost cea mai bună jucătoare de pe teren, cu 22 de puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive si procentaj de 81 % la 2 puncte.

  Formații și marcatoare:
  CSM Satu Mare: Reed 22, Baltic 10, Tavic 9, Whittington 8, Olah 7, Laza 5 (13), Batey 4. A mai jucat: Ferenczi
  BC Univ Goldiş ICIM Arad: Hadzovic 18, Pasic 14 (1×3), McGuire 10, Nagy 10, Stroman 6, Mercea 3 (1×3), Karakasevic 2
  Înregistrarea partidei CSM Satu Mare- BC ICIM Arad va fi difuzată luni seara de la ora 20.45 în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.

  Alexandria bate Olimpia Brașov
  Surpriza etapei s-a produs la Alexandria unde formația locală a învins Olimpia Brașov cu 72-65.
  CSM Târgoviște a trecut cu un coș marcat în ultima secundă de U Cluj, 57-56 iar Phoenix și a asigurat locul cinci după 77-62 la Sirius Târgu Mureș. Sepsi a făcut spectacol cu ultima clasată, 102-58 cu Poli Iași.

  Ce mai e de jucat?
  Miercuri se joacă restanța BC Alexandria- CSM Târgoviște iar ultima etapă se întinde apoi pe parcursul a patru zile, de miercuri până sâmbătă . Miercuri Phoenix Galați-Sepsi, vineri, Arad- Sirius, Iași-Alexandria și U Cluj Napoca-CSM Satu Mare și sâmbătă Brașov-Târgoviște. Interesant e că Alexandria a avut o revenire spectaculoasă și în cazul în care câștigă ultimele două meciuri ar putea termina la egalitate de puncte cu CSM Satu Mare.Asta dacă elevele lui Araujo nu câștigă la Cluj…Doar că Satu Mare are avantaj în meciurile directe cu Alexandria după succesul la opt puncte din tur, 91-83 și înfrângerea la doar trei, 71-74 din Teleorman.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE