More


  30.000 lei alocați de către Consiliul Local pentru competiția de floretă

  - Advertisement -

  Buget scrima

  La iniţiativa şi cu susţinerea maximă a Federaţiei Române de Scrimă, în colaborare cu Clubul Sportiv Municipal Satu Mare, cu ajutorul antrenorilor şi sportivilor voluntari, cu sprijinul Consiliului Local oraşul Satu Mare a fost reintrodus pe harta internaţională a Competiţiilor importante de scrimă şi totodată a Şcolii de Scrimă existente de sute de ani.

  Primarul Kereskenyi Gabor a transmis că dorește organizarea Competiţiei Internaţionale de Scrimă „Cupa Satu Mare la floretă, cadeţi” ediţia a VIII –a 2017 și pentru a avea o poziţie favorabilă în Calendarul Competiţional Internaţional sens în care susținerea financiară în valoare de 30 000 lei se alocă către Clubul Sportiv Municipal Satu Mare, club aflat în subordinea Consiliului Local, care se va ocupa de organizarea evenimentului.

  Așadar, în cadrul unei ședințe extraordinare, care a avut loc ieri, Consiliul Local Satu Mare a aprobat următoarele: organizarea şi finanţarea prin CSM Satu Mare a Competiţiei Internaţionale de Scrimă ,,Cupa Satu Mare la floretă, cadeţi” – ediţia a VIII-a” în perioada 11-12 februarie 2017; alocarea în bugetul Clubului Sportiv Municipal Satu Mare a sumei de 30.000 lei din veniturile proprii ale municipiului Satu Mare pe anul 2017 pentru acoperirea cheltuielilor necesare organizării în bune condiţii a evenimentului prevăzut la art.1; decontarea cheltuielilor aprobate la art. nr. 2 se va face din disponibilul Bugetului local de venituri şi cheltuieli al municipiului Satu Mare pe anul 2017, Cap. 67 Cultură, recreere, religie.

  Competiţia de scrimă ,,Cupa Satu Mare la floretă, cadeţi” a debutat în anul 2010 după zeci de ani de întrerupere competiţională internaţională la sala de scrimă sătmăreană.

  Pentru organizarea ediţiei din anul 2017 se estimează participarea unui număr de peste 100 de concurenţi înscrişi din Ucraina, Austria, Bielorusia, Cehia, Italia, Letonia, Moldova, Slovacia, Ucraina, Ungaria și România şi a peste 50 de oficialităţi (arbitri, observatori, echipă tehnică, oficiali federali). Evenimentul este organizat cu susţinerea materială şi financiară și a Federaţiei Române de Scrimă – Clubului Sportiv Municipal şi a municipiului Satu Mare. Concursul se va desfăşura pe parcursul a două zile în sala de scrimă Alexandru Csipler.

  Ţinând cont de solicitarea Clubul Sportiv Satu Mare, potrivit căreia în vederea desfășurării Circuitului Internațional de scrimă la floretă cadeți-feminin individual și pe echipe Cupa Satu Mare-Memorial “Ecaterina Stahl” ediția a VIII-a, respectiv a Concursului Internațional de scrimă la floretă cadeți-masculin individual Memorial “Vasile Costa”, Consiliul local a propus organizarea şi susţinerea Competiţiei Internaţionale de Scrimă ,,Cupa Satu Mare la floretă, cadeţi” – ediţia a VIII – a 2017” în perioada 11- 12 februarie 2017.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare