Dinamo Bucureşti se desprinde în fruntea Ligii Zimbrilorhandbal

Etapa a 18-a în Liga Zimbrilor la handbal masculin a oferit câteva răspunsuri importante în ceea ce priveşte clasamentul. În program au fost două derby-uri, HC Odorhei – HCDS Constanţa (31-27) şi CSM Bucureşti – Steaua (24-19).

În urma înfrângerii suferite de Constanţa pe terenul echipei HC Odorhei, Dinamo s-a desprins la 9 puncte în clasament şi pare că nu mai are cum să scape locul 1 înaintea turneului play-off. Astfel, trupa din Ştefan cel Mare a devenit din acest moment principala favorită la câştigarea titlului şi în acest sezon.

Constanţa a condus etape bune Liga Zimbrilor, însă acum a arătat primele semne de slăbiciune. Este adevărat, şi după o deplasare de aproximativ 500 de kilometri în fieful unei alte pretendente la titlu în acest sezon. Echipa lui Buricea, Toma şi Stănescu a pierdut în faţa unei grupări care a predat aproape perfect lecţia contraatacului, aproape jumătate din goluri fiind înscrise în urma unor acţiuni rapide, ruperi de ritm, la care Constanţa nu a avut răspuns. Mihalcea, Szasz şi Komogorov au făcut un meci mare, fiecare reuşind să înscrie câte 7 goluri.

Dinamo pare desprinsă în frunte, dar bătălia pentru locurile 2-3 se anunţă pasionantă, miza fiind chiar evitarea trupei din Ştefan cel Mare până în finala campionatului, dacă se respectă calculele hârtiei. În acest moment situaţia se prezintă astfel: Constanţa – 37 p, Turda – 37 p, Odorhei – 35 p, CSM Bucureşti – 33 p. Primul meci important în această ecuaţie este miercuri între Turda şi Odorhei.
CSM Satu Mare ocupă locul 12 cu patru puncte. Elevii lui Varady vor întâlni miercuri de la ora 17 acasă pe CSM Bucureşti.

Rezultatele etapei a 18-a:
Potaissa Turda – CSM Satu Mare 26-23
CSM Făgăraş – Dinamo 25-33
Poli Timişoara – CSM Focşani 25-22
CSU Suceava – Dunărea Călăraşi 25-26
HC Odorhei – HCDS Constanţa 31-27
CSM Bucureşti – Steaua 24-19

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts