Federația de Handbal băgată-n ceațăhand1

Caz exploziv în handbalul masculin! Adrian Petrea Reşiţa s-a retras oficial din Liga Zimbrilor şi dă competiţia peste cap. Cel puţin şapte echipe vor fi avantajate sau dezavantaje de o nouă scăpare de regulament a FRH.

Competiţia în Liga Zimbrilor la handbal masculin va fi influenţată de o retragere anormală a unei echipe în plin campionat, după startul returului. Deşi s-a confruntat cu probleme financiare de mult timp, Reşiţa a rămas în competiţie şi a încurcat pe toată lumea. În acelaşi timp, Federaţia Română de Handbal nu a reuşit să facă nimic pentru a preîntâmpina o astfel de situaţie, iar acum îşi arată din nou slăbiciunea pentru că nu are regulamentele foarte clare. Astfel, anumite cluburi vor fi avantajate, altele dezavantajate, urmând să fie influenţat tot parcursul campionatului!

Retragerea echipei din Reşiţa după startul returului creează deja multă confuzie, în primul rând în privinţa clasamentului, întrucât în acest moment sunt două variante vehiculate:

Vor fi păstrate toate rezultatele înregistrate de Reşiţa până acum, iar în ultimele 10 etape şi play-out jocurile vor fi omologate cu 10-0.

Toate rezultatele înregistrate de Reşiţa în primele 16 etape vor fi anulate.

Regulamentul Federaţiei Română de Handbal, votat de Consiliul de Administraţie înaintea sezonului 2016-2017, spune următorul lucru:

Din ce se observă, în paragraful respectiv nu se specifică deloc ce înseamnă 50%+1 meciuri, dacă sunt luate în considerare şi jocurile programate în play-off, play-out sau numai jocurile din sezonul regulat. În condiţiile în care lucrurile nu sunt specificate clar, atunci lucrurile pot fi interpretate. Spre exemplu, sezonul competiţional este compus din tur, retur, play-off şi play-out. În acest caz, Reşiţa nu a jucat 50+1 din meciurile în care ar fi fost programată în play-off (minimum 32 de meciuri) sau play-out (36 de meciuri). De remarcat încă o dată faptul că HC Adrian Petrea a trimis cererea înaintea etapei a 17-a!

Dacă rezultatele bănăţenilor se vor anula, atunci Dinamo, Timişoara, Călăraşi şi Suceava vor fi avantajate, întrucât sunt echipele care au pierdut puncte în meciurile directe cu Reşiţa.

În cazul în care FRH decide ca meciurile echipei HC Adrian Petrea să fie omologate de acum şi până la final cu 10-0, cele patru cluburi pot invoca regulamentul în acest caz şi ataca sub diverse forme.

Interesant, Dinamo, Poli Timişoara, CSU Suceava şi Dunărea Călăraşi sunt implicate în lupta pentru play-off. Iar o decizie favorabilă lor ar dezavantaja în primul rând HCDS Constanţa, care ar rămâne astfel la 3 puncte distanţă de Dinamo la vârful clasamentului, dar şi Steaua şi HC Vaslui, care ar pierde câte 3 puncte în bătălia cu Poli, Suceava şi Călăraşi în bătălia pentru locurile 6-8.

CSM Satu Mare joacă azi la Turda
CSM Satu Mare are un început infernal de an 2017. După vizita celor de la Odorhei, meci pierdut sâmbătă, 28-38 , urmează azi deplasarea la o altă candidată la podium, Potaissa Turda. Meciul de la Turda va începe la ora 18,15 și va fi transmis de Dolce sport 2 și Digisport 2.

” Mergem să ne jucăm șansa și în ciuda problemelor medicale pe care le avem în lot să încercăm un rezultat bun. Știm că la Turda se câștigă greu, dar chiar și în aceste condiții mergem să jucăm un handbal de calitate”, a spus antrenorul Iuliu Varady.
Legat de retragerea celor de la Reșița, Varady a amintit că CSM Satu Mare pare avantajată mai ales că acum mai retrogradează direct o singură echipă. Doar că lupta se va încinge și mai mult, mai ales că și adversarii își fac calcule.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts