More  Handbalul românesc, în doliu

  palko-350x233

  Ioan Palko, fost jucător și antrenor al Clubului Sportiv Minaur în perioada sa de glorie, a trecut, ieri, în neființă. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a CS Minaur.

  Ioan Palko a jucat pentru Minaur în a doua jumătate a anilor ’70. Acesta a făcut parte, astfel, din prima generație de handbaliști care au îmbrăcat tricoul primului club de handbal din România.

  A evoluat de-a lungul carierei şi la CS UNIO fiind legat de handbalul sătmărean. De asemenea, de numele lui Ioan Palko se leagă şi promovarea în premieră în Liga Naţională a echipei CSM Satu Mare în sezonul 2008-2009.

  De altfel, ieri, la începutul partidei dintre CSM Satu Mare şi CSM Bucureşti s-a ţinut un moment de reculegere în memoria fostului tehnician de la CSM Satu Mare.

  Ioan Palko (70 de ani) a trecut prin momente delicate în ultimii ani, datorită anevrismului pelvian de care suferea, având artera femurală mărită de zece ori.

  “Regret nespus trecerea în nefiinţă a profesorului Palko. A fost un adevărat profesionist, un om bun cu suflet mare, de la care am avut multe de învăţat şi ca jucător şi ca antrenor. Dumnezeu să-l odihnească în pace” spune antrenorul CSM-uilui sătmărean, Iuliu Varady.

  Ioan Palko şi-a petrecut ultima perioadă a activităţii în handbal ca antrenor la CSM Satu Mare, cu care a promovat în 2008-2009.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE