Percheziţii la cabinete de avocatură în legătură cu insolvenţa clubului Dinamo. Prejudiciul ar fi de 18 milioane de leiPerchezitii Dinamo

Poliţiştii şi procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti au făcut fac, joi dimineaţ, trei percheziţii la societăţi de avocatură şi de insolvenţă, bănuite că au cauzat un prejudiciu de 18 milioane de lei, cu ocazia derulării procedurii de insolvenţă a clubului Dinamo.

“Politiştii Directiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 3 perchezitii domiciliare, dintre care 2 în Bucuresti şi una în judeţul Ilfov, la sediul unei societăţi de avocatură, al unei societăţi de insolvenţă şi la domiciliul reprezentantului unei firme de insolvenţă. Percheziţiile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de bancrută simplă şi bancrută frauduloasă, fapte prevăzute de art. 240 şi art. 241 din Codul Penal.

Din primele verificări a reieşit că, în perioada 2014 – 2016, cu ocazia deschiderii şi derulării procedurii de insolvenţă şi reorganizare judiciară a unei societăţi comerciale din domeniul sportului, ar fi fost omise (ascunse) active, în valoare totala de 18.498.402 de lei, care astfel nu au fost cuprinse în planul de reorganizare, fiind prejudiciaţi creditorii societăţii. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infractionale” se arată in referatul oficialilor de la Poliţia Română.

Sursele Dolce Sport au dezvăluit că societate din domeniul sportului este Dinamo Bucureşti!

ISTORICUL CAZULUI
În septembrie 2015, Tribunalul Bucureşti a decis închiderea procedurii de insolvenţă şi reintroducerea în circuitul economic a SC Dinamo 1948 SA, societatea care administrează clubul de fotbal din Liga I. Conform acestui plan, SC Dinamo 1948 SA a avut de achitat 3.486.133 de lei, adica 4,48 la suta din suma aferentă masei credale, care se ridică la momentul intrării în insolvenţă la 77.826.649 de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro.

Clubul condus de Ionut Negoiţă a acoperit în totalitate datoriile istorice la începutul lunii martie 2016, cu două luni mai devreme decât prevedea planul de reorganizare aprobat de către instanţă, pentru a putea participa în sezonul 2016-2017 în cupele europene. Conform acestui plan, SC Dinamo 1948 SA a avut de achitat 3.486.133 de lei, adica 4,48 la sută din suma aferentă masei credale, care se ridica la momentul intrării în insolvenţă la 77.826.649 de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts