România, învinsă de Belgia după ce Irina Begu a pierdut cu MertensJucătoarea Irina Begu (locul 29 în clasamentul mondial) a pierdut, duminică, meciul disputat, în Sala Polivalentă din Bucureşti, cu belgianca Elise Mertens (locul 83 WTA), scor 6-3, 5-7, 5-7, în primul tur al Grupei Mondiale II, iar rezultatul general al înfruntării România-Belgia a devenit 0-3.
Partida a durat două ore şi 52 de minute. În urma acestui rezultat, Belgia va juca în play-off-ul de accedere în Grupa Mondială, în timp ce România va disputa baraj pentru menţinerea în a doua Grupa Mondială.
Irina Begu a început partida cu break, după care s-a distanţat la 2-0. Cele două jucătoare şi-au făcut serviciul până la scorul de 5-3, când reprezentanta României a reuşit al doilea său break, suficient cât să îşi adjudece primul act. Begu şi-a pierdut serviciul pentru prima dată în meci, în debutul setului secund, dar a reuşit un break la zero şi a dus scorul la 1-1. S-a jucat de la egal la egal până la 5-5, când belgianca s-a impus pe serviciul Irinei, apoi a câştigat următorul game şi, implicit, setul.
Setul decisiv a fost unul cu răsturnări de situaţie, în care au avut loc cinci break-uri – două pentru Irina, trei pentru Elise. Irina Begu a revenit de la 0-2 şi a condus cu 3-2. În cel de-al şaselea game, Irina a avut 30-0, însă a pierdut cu 40-30. Belgianca s-a distanţat la 5-3, dar Irina a avut o nouă revenire şi a dus scorul la 5-5. Românca a eşuat, însă, din nou la serviciu, iar adversara sa a servit pentru a doua oară pentru meci şi s-a impus cu 7-5.
Begu a avut un procentaj de reuşită la primul serviciu de 78 la sută şi a comis 10 duble greşeli. Reprezentanta României a avut 39 de mingi direct câştigătoare şi 37 de erori neforţate, în timp ce Flipkens a reuşit 31 mingi direct câştigătoare şi a comis 35 de erori neforţate.
Al patrulea meci de simplu nu s-a mai jucat.
În prima zi a înfruntării dintre România şi Belgia, sâmbătă, Monica Niculescu (36 WTA) a fost învinsă, de Kirsten Flipkens, numărul 74 mondial, cu scorul de 3-6, 4-6, iar Sorana Cîrstea pierdut, scor 6-7 (4), 7-5, 5-7, cu Yanina Wickmayer (60 WTA), în trei ore şi 25 de minute de joc.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts