More  Un sătmărean la maratonul de muzică folk din Maramureș

   

  16831471_1224760027599716_1722139444_n

  Sătmăreanul George Negrea a participat weekendul trecut la maratonul ”Folk Night Show”, care s-a desfășurat în Baia Mare, județul Maramureș. Prin cântec și trăire, acesta a reușit să ridice publicul băimărean în picioare și să câștige aprecierea tuturor celor prezenți.

  În cadrul maratonului, George a interpretat mai multe melodii, însă una dintre cele mai apreciate a fost ”Țara din noi”, pe versurile scriitorului sătmărean Felician Pop. Trăirea artistului, dar și versurile cu greutate, au reușit să emoționeze întreg publicul și să îi determine pe aceștia să își exprime aprecierea prin aplauze, ridicându-se, totodată, cu toții în picioare. Un moment inedit, pe care George mărturisește că nu îl va uita prea curând, a fost cel în care artisul a interpretat o melodie în limba greacă. Acela a fost momentul în care publicul a fost cucerit de șarmul sătmăreanului, la finalul cântecului aceștia cerând bis.

  Reamintim faptul că, la sfârșitul anului trecut, George Negrea a reprezentat județul Satu Mare la Festivalul Național de Muzică Folk ”Trivale” din Pitești, unde a câștigat Marele Premiu al festivalului. Acesta a câștigat atunci prin interpretarea unor compoziții proprii, pe versurile scriitorului sătmărean Felician Pop. Una dintre melodiile cu care a reușit să câștige marele premiu fiind piesa ”Țara din noi”, cu care George a cucerit și publicul băimărean, la maratonul ”Folk Night Show”.

  Maratonul de folk din Maramureș a fost organizat de Clubul de turism montan ”Nordic Club Sibiu”, la care au participat 8 artiști din mai multe județe din țară. Printre artiștii care au mai cântat alături de George la maratonul de folk din Baia Mare îi amintim pe: Bogdan Topor, Viorica Cegă, Raluca Cismaru, Dorel Moldovan și Vlad Roman.

  Ioana Simion

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE