More


  Ce să zică poporul ?!

  - Advertisement -

  Poporul a „zis” ce-a avut de zis prin exercitarea dreptului la vot, atât în alegerile locale cât şi în cele parlamentare. Românii cu drept de vot, indiferent de culoarea politică, au „creditat” prin votul lor pe cei mai buni români pentru a-i reprezenta atât în Administraţiile publice locale cât şi în Parlamentul României. Bucuria a fost mare în rândul politicienilor şi a familiilor acestora, indiferent de culoare, care au trecut testul votului dăruit de popor. O vreme, unii aleşi au „lăsat impresia că-şi văd de probleme lor”, dar aceasta a fost doar „liniştea dinaintea furtunii”. După nici câteva luni, unii dintre ei „s-au afişat” pe posturile de televiziune naţionale, şi se „mai afişează”, îmbrăcaţi „ca nişte crai” în haina ridicolului, şi-au început să „se plângă” în faţa poporului sau să „împroaşte”, cu tot felul de acuzaţii nesustenabile, pe colegii lor din alte partide politice. Aceşti „politicieni-marionetă” se aseamănă mai degrabă cu unii copii de la grădiniţă sau cu elevi din învăţământul preuniversitar, care se duc la educatoare sau la dirigintă pentru ca să-i „pârască” pe colegii lor. Ce să zică poporul?!

  Politicienii orgolioşi sau infatuaţi „ies în faţa naţiunii” şi-i judecă pe colegii din alte partide politice, dar invocă şi „disputele” , unele de-a dreptul puerile, pe care le-au avut în Parlamentul României. Despre munca dumnealor nu vorbesc nimic, ceea ce ne duce cu gândul că „rolul” lor în calitate de parlamentari este acela de a „vâna” orice idee sau iniţiativă lansată de colegii care „pun la cale” cu străşnicie legile ţării. Aceste idei şi iniţiative sunt răstălmăcite, dar „criticii” nu spun, la televizor şi radio, care sunt punctele lor de vedere pentru a rezolva prin legi şi amendamente multe din problemele românilor. Nu ! Cel mai comod pentru ei este să iasă în public şi să discrediteze partidul sau politicienii, care doresc să lucreze cu adevărat în Parlamentul României. „Băgătorii de seamă” în loc să se integreze şi să „lucreze în echipă”, în comisiile de specialitate, ei se transformă într-un fel de „Gică Contra” şi aduc grave deservicii imaginii Parlamentului României. Ce să zică poporul?!

  Au fost şi există situaţii în care „Denigratorii”, care nu ştiu să se lupte în mod inteligent şi să-şi „spele rufele în familie”, departe de urechile publicului şi ale presei, acolo în Parlamentul României, în disperarea lor recurg la aşa-zisa „forţă a străzii”! Ciripesc ei prin „tavernele” Bucureştilor şi, „supăraţi nevoie mare”, se-apucă să antreneze chibiţii la „proteste de stradă”. În jurul lor se-adună tot felul de: curioşi, oameni care n-au votat pe nimeni, frustraţi, „cetăţeni turmentaţi” de promisiuni, pămpălăi şi alţi acoliţi. Astfel, „personajele de basm” se-apucă să întindă o „horă” gălăgioasă şi mulţi gustă cu aviditate din „prăjiturica” Manipulării. Ei, hai că un protest-două, mai atrage atenţia telespectatorilor cuminţi de-acasă, dar dacă acestea sunt continuate ca în serialele filmului „Tânăr şi neliniştit”, sincer, măi, se plictiseşte lumea şi se uită la serialul turcesc „Dragoste infinită”… pentru cei care vor binele acestei ţări. Ce să zică poporul ?!

  Au stat ei, făcătorii de mitinguri, la „taclale”, au analizat „şi pe faţă şi pe dos” că nu prea mai merge cu protestele şi ce credeţi că le-a „fătat mintea” ?! Hai să „mergem la popor” să le cerem „părerea” printr-un referendum. Haida, ha, măiculiţă! Adică, atâţia intelectuali, care se află la conducerea ţării, nu sunt în stare să gestioneze anumite „situaţii de criză” pe care tocmai unii dintre ei le-au creat în „mod artificial”? Ba cere Opoziţia referendum, ba cer partidele majoritare organizarea unui referendum…Pe bune, stă poporul şi se uită la unii aleşi importanţi, datorită funcţiilor pe care le deţin, care se joacă „bambilici” cu voturile românilor. Ce Referendum, domnilor „plângăcioşi”! Ar trebui să-l aducem pe „Sfântul Niculae” de la Bojdeuca lui Ion Creangă, să-l prindeţi în braţe şi să primiţi o bătaie „ruptă din Rai” de să vi se roşească… „obrajii” bucilor de ruşine. Ce să zică poporul ? Aţi uitat ce spunea poetul Adrian Păunescu: „La muncă, derbedei, că trece anul…” şi lăsaţi poporul în pace, că numai de referendumurile voastre dominate de ambiţii copilăreşti n-are nevoie, dar aşteaptă de la Domniile voastre înţelepciune şi soluţii inteligente viabile pentru „materializarea” promisiunilor pe care le-aţi propus „cu atâta dăruire” în campaniile electorale.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare