More


  Conducerea CJ spune că a rezolvat, momentan, criza medicamentelor din Spitalul Județean

  - Advertisement -

  pataki

  Criza medicamentelor din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare a fost rezolvată momentan, sau cel puțin așa susțin președintele și vicepreședintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, respectiv Ioan Rus, în cadrul unei conferințe de presă.

  Președintele Pataki a spus că a fost informat despre anumite lipsuri în ceea ce privește medicamentele și materialele sanitare în data de 10 mai. În următoarea zi, o echipă de la Achiziții a Consiliului Județean s-a deplasat la spital să vadă ce se întâmplă și unde sunt probleme. A fost elaborat și un set de măsuri pentru a îmbunătăți fluxul hârtiilor și tot ce înseamnă partea de administrativ. ”Ieri (n.r. – joi) după-amiază am avut o ședință de mai multe ore cu conducerea spitalului alături de prefectul Darius Filip și vicepresedintele Ioan Rus. Au fost luate niște decizii pentru a rezolva problema medicamentelor din cadrul Spitalului Județean în mai puțin de 24 de ore”, a declarat președintele Pataki. La rândul său, vicepreședintele Rus a precizat că, cel puțin deocamdată, au fost aduse medicamente de la alte spitale din județ. ”Spitalul avea nevoie de peste 1.000 de doze de medicamente de strictă necesitate, însă azi (n.r. ieri) dimineață a fost realizat. 700 de doze au fost aduse de la Negrești, iar restul de la Carei și TBC”, a precizat Rus. Vicepreședintele mai spune că 90% din comenzi este realizat, iar sâmbătă și luni va fi realizat tot necesarul de medicamente din spital.

  Pataki a mai precizat că nu a fost înștiințat că ieri dimineață se avea în vedere organizarea unei acțiuni de protest la Spital. ”Noi nu am fost informați nici ieri, nici în această dimineață că se dorește o manifestare de nemulțumire din partea personalului medical. Nici azi dimineață nu am fost înștiințați oficial că la ora 9.00 suntem sau nu așteptați. De asemenea, nu am fost invitați nici la ședința colegiului medical de alaltăieri și nici la ședința de ieri de la prânz. Ceea ce mi se pare o lipsă de comunicare din partea Spitalului Județean. Dar aceste aspecte sunt de rangul doi pentru noi. Prioritar în ultimele 24 de ore a fost să rezolvăm criza de medicamente”, a mai spus Pataki. Președintele Consiliului Județean a mai precizat că își dorește ca lucrurile să funcționeze în Spitalul Județean, fiind în joc viața sătmărenilor. ”Dacă nu reușesc prin proceduri administrative să pornesc tot colectivul, de jos până sus sau de sus până jos, atunci pentru aceste lipsuri și pentru aceste sincope trebuie să răspundă cineva. Nu numai moral și nu numai administrativ. Și cred că vorbesc în numele tuturor sătmărenilor, Ne-am săturat. Nu este o piesă de teatru, nu contează cine conduce spitalul, ce coloratură politică, ce nație are, important este că atunci când avem o prblemă de sănătate să avem unde să ne ducem. Este în joc viața noastră și viața copiilor noștri”, a mai spus Pataki.

  Președintele este de părere că Spitalul Județean are nevoie acută de un administrator care să administreze această unitate spitalicească. De asemenea, a mai dat asigurări că în cazul în care managerul Spitalului Județean Satu Mare, Camilo Coste, decide să demisioneze, are și alte variante pentru acest post. De fapt, Camilo Coste și-a înaintat demisia dar nu i-a fost acceptată de conducerea Consiliului Județean. În această situație, și-a luat 10 zile de concediu.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img