More


  Festivalul Meșteșugurilor și Tradițiilor în localitatea Craidorolț

  - Advertisement -

  Mestesugul Traditiilor Craidorolt

  Duminică 21 mai de la ora 13.00, va avea loc cea de-a II-a ediție a Festivalului Meșteșugurilor și Tradițiilor la Muzeul Etnografic din localitatea Craidorolț.

  Neîndoielnic, Muzeul Etnografic al lui Sorin Avram din Craidorolț este unul dintre cele mai bogate și mai spectaculoase din întreg județul nostru.

  Cu răbdare, sacrificiu și iubire, omul acesta, un împătimit al frumosului și autenticului, a adunat de-a lungul vieții sale, acele obiecte care trasează conturul viguros, al unui profil identitar inconfundabil.

  Din Oaș în Codru, din Maramureș și până pe Someș, există în acest muzeu splendori etnografice cu care ar putea sa se mândrească orice muzeu din România.

  Un muzeu adevărat, plin de obiecte autentice, adevărate comori izvorâte din sufletul neamului românesc, mărturii peremptorii ale unei civilizații rurale armonioase si echilibrate, dovezi de netăgăduit ale dragostei pentru frumos ale unui popor puternic și demn, a transformat-o în credința de căpătâi.

  Programul artistic va fi oferit de „Dănțăușii” din Soconzel cu Malvina Madar Iederan, Taraful Tradițional al Ansamblului „Cununița”, Ansamblul „Mugurașii Codrului” din Giorocuta, și Ansamblul Județului „Doruri Sătmărene”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare