More


  In Memoriam Gavril Ardelean

  - Advertisement -

  ardelean

  Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, filiala Satu Mare, va organiza azi un eveniment dedicat memoriei fostului prorector al Universităţii, directorul filialelor Satu Mare şi Baia Mare ale aceleiaşi instituţii, Gavril Ardelean. Este considerat fondatorul învățământului universitar sătmărean, iar manifestarea In Memoriam vine în ziua în care cunoscutul profesor universitar ar fi împlinit vârsta de 75 de ani.

  Evenimentul va începe la ora 14.30, la sediul Universității de Vest ”Vasile Goldiș”, strada Ștefan cel Mare nr. 7 din municipiul reşedinţă de judeţ cu dezvelirea unei plăci comemorative, dedicată prof. univ. dr. Gavril Ardelean.

  Momentul va continua cu un simpozion ştiinţific internaţional intitulat ”Funcția socio-economică a cercetării științifice în domeniul biologiei” la care vor participa specialişti din cadrul Muzeului de Ştiinţe Naturale din Budapesta şi membri ai Academiei Române. Tot astăzi, de la ora 16.00, va avea loc lansarea de carte postumă: Patrimoniul natural al Sălajului.

  Gavril Ardelean s-a născut în Seini, pe 5 mai 1942. De-a lungul carierei sale, acesta a publicat numeroase lucrări ştiinţifice şi cărţi de specialitate. A fost doctor în biologie și președintele Societății Naționale de Ihtiologie. Prof. univ. dr. Gavril Ardelean a încetat din viaţă în noaptea de 3 spre 4 octombrie 2016.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img