More


  Negocierile continuă …

  - Advertisement -

  Negocierile continuă în cazul revendicărilor celor de la Finanțe

  La sediul Ministerului Finanțelor Publice a avut loc întâlnirea liderilor sindicatelor membre ale Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe cu ministrul finanțelor publice, Viorel Ștefan, și președintele ANAF, Bogdan Nicolae Stan, pe tema nemulțumirilor create în rândul angajaților sistemului instituțional al MFP de proiectul legii salarizarii.

  Atât ministrul finanțelor publice, cât și președintele ANAF au recunoscut faptul că este necesară o repoziționare a salarizării angajaților unităților subordonate ANAF, dată fiind importanța strategică a domeniului de activitate în economie, precizând că înțeleg dorința angajaților de a protesta pentru apărarea drepturilor salariale.

  După discuții îndelungi, s-a conturat un punct de vedere comun asupra faptului că riscurile, incompatibilitățile, inexistența sporurilor, complexitatea muncii angajaților unităților subordonate ANAF trebuie reflectate într-o salarizare corespunzătoare, cu respectarea principiului importanței sociale a muncii și a principiului asigurării de salarii egale la munca egală.

  Argumentele prezentate de liderii de sindicat pentru susținerea salarizării unităților subordonate ANAF pe grila aparatului central au fost recunoscute și acceptate de ministrul finanțelor publice și vor fi transmise Parlamentului României, pentru a fi dezbătute în comisiile de specialitate, atât la Senat, cât și la Camera Deputaților.

  Azi continuă discuțiile în comisia de muncă din Senat, din partea Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe, urmând a participa vicepreședintele Mariana Manea și Adrian Radu, președintele Sindicatului Finanțe Buzău.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img