More


  Ploaia de sâmbătă a inundat Sătmarul

  - Advertisement -

  inundatii

  Pe parcursul zilei de sâmbătă, pompierii sătmăreni au intervenit pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de ploile abundente. Intervențiile s-au succedat cu repeziciune, mai ales în a doua parte a zilei, când, din cauza cantităților mari de apă acumulată, au fost afectate obiective din mai multe zone ale orașului.

  Pasaje și drumuri blocate de apă
  Pasajul Soarelui din municipiul Satu Mare a fost inundat sâmbătă. Poliţiştii au oprit circulaţia rutieră și au deviat-o pe strada C.A. Rosetti. Apa în pasaj avea peste doi metri. Apa ieşea pur și simplu din canal și se scurgea în pasaj.

  Echipaje ale Detașamentului de Pompieri Satu Mare au intervenit cu şase motopompe pentru degajarea Pasajului Soarelui, dar și a pasajului de cale ferată de pe Drumul Botizului. S-a intervenit și pentru scoaterea apei din mai multe subsoluri (în mare parte proprietăți private).

  Arbori căzuți
  Tot în urma ploilor abundente, a fost necesară intervenția echipajului care încadrează autospeciala de descarcerare pentru degajarea carosabilului de arbori căzuți în trei zone ale orașului. Pentru deblocarea unui drum în urma căderii unui copac s-a intervenit și în localitatea Călinești Oaș. Intervenția a fost asigurată de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Călinești Oaș.

  De asemenea, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bixad a intervenit pentru scoaterea apei din curtea unei gospodării. Inundații au fost și în alte zone ale județului, cele mai grave fiind cele de la Homoroade.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img