More
  spot_img

  Ziua Colegiului Național ”Mihai Eminescu”

  - Advertisement -

  eminescu

  Ziua Colegiului Mihai Eminescu Satu Mare, care este vineri, 12 mai, este un nou prilej de bucuroasă întâlnire și reîntâlnire cu cei care iubesc școala, în mod special cu cei care iubesc acest Colegiu. La eveniment au fost invitate personalități importante locale și naționale printre care și un reprezentant din Ministerul Educației. La evenimentele care se desfășoară între orele 11 și 12:30 sunt invitate persoanalități dintre autoritățile locale și cele centrale, oaspeți de seamă. În acest interval orar va fi prezent în școală consilierul ministrului educației naționale, prof. Constantin Trăistaru.

  În continuare, prezentăm programul activităților care se vor desfășura cu acest prilej:

  10.00-11.00: Festivitatea de deschidere a Zilei Colegiului; Premierea olimpicilor eminescieni pentru rezultatele obținute la etapa naţională a olimpiadelor şi concursurilor școlare în perioada mai 2016 – mai 2017; Locaţia: curtea şcolii.

  11.00-11.30: Dezvelirea plăcii comemorative ”In memoriam dr.Vasile Scurtu”. Cercetător în domeniul istoriei, al folclorului și al lingvisticii regiunii sătmărene. Profesor de limba și literatura română (1930-1940) la Liceul ”Mihai Eminescu” din Satu Mare. Coordonator prof. dr. Ovidiu T.Pop; Locaţia: în fața școlii.

  11.30-12.00: Coordonate ale învățământului contemporan. Întâlnirea elevilor olimpici și a profesorilor din CNME cu invitații de onoare. Coordonatori: prof. Liviu Rotaru, prof. Nicoleta Cherecheș. Locaţia: Sala festivă „Vasile Lucaciu” (corpul A, etajul al II-lea).

  12.00– 12.30: Lansarea revistei școlare în limba franceză Nos essais (nr. 6, Serie nouă, an 2017) și spectacol în limba franceză. Coordonator prof. Mariana Molnar; Locaţia: Sala festivă „Vasile Lucaciu” (corpul A, etajul al II-lea).

  12.00– 12.30: Atelier de cercetare transdisciplinară. Aplicații ale Echipei Multitouchcnme. Coordonator prof. dr. Georgeta Cozma; Locaţia: Cabinet multi-touch (corpul A, parter).

  12.00-15.00: Primirea elevilor de clasa a VIII-a din judeţ. Prezentarea școlii. Locaţia: holul de la intrarea în școală (corpul A, parter); Coordonator: consilier de programe și proiecte educative, prof. Marius Horșia.

  12.00-15.00: Activități demonstrative organizate de catedrele de specialitate (catedra de Limba română; catedra de Limbi moderne; catedra de Matematică; catedra de Ştiinţe – Chimie, Fizică, Biologie; catedra de discipline socio-umane; catedra de Informatică; catedra de Educaţie Fizică şi Arte; Consiliul Elevilor din Colegiul Național „Mihai Eminescu”)

  Profesorii şi elevii Colegiului Naţional Mihai Eminescu vă invită cu drag să participaţi la manifestările organizate de Ziua Colegiului.
  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare