More  Alertă în județ. Număr record de cazuri de rujeolă

  - Advertisement -

  rujeola1

  Județul Satu Mare se confruntă cu un fenomen fără precedent care tinde să ia amploare. Aproape 900 de cazuri de rujeolă au fost înregistrate în județ de la începutul anului și până în prezent. Au fost organizate trei centre de vaccinare.

  În conformitate cu datele statistice raportate de către medicii de familie Direcției de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, în județ au fost declarate un număr de 893 de cazuri de rejeolă. Majoritatea acestora au apărut în comunitățile de rromi din localitățile Socond, Stâna, Medieșu Aurit, Terebești, Tășnad (Sărăuad, Săuca, Santău) și Rătești. În ultima localitate enumerată a avut loc și un deces din cauza rujeolei.

  În această situație, DSP a primit din partea Ministerului Sănătății 7.120 de doze de vaccin ROR din care a fost distribuit medicilor de familie, în baza catagrafiei întocmită de fiecare dintre ei, un număr de 6.364 doze.

  De asemenea, DSP a organizat și trei centre de vaccinare RORîn localitățile Socond, Odoreu și Medieșu Aurit. În aceste centre au fost imunizați 138 de copii (Socond – 84, Odoreu – 24 și Medieșu Aurit – 30).

  rujeola2

  Motivele pentru care copii nu sunt vaccinați se datorează, în majoritatea cazurilor, atitudinii rezervate părinților și a limitelor de comunicare cu membri acestei comunități și faptului de refuz venită din partea familiei privind vaccinările.

  În urma numărului ridicat de îmbolnăviri de rujeolă, în cursul lunii august a fost lansată o amplă campanie de vaccinare antirujeolă inițiată și organizată de Ministerul Sănătății cu DSP Satu Mare. Această campanie se desfășoară și în prezent în vederea recuperării restanțierilor.

  În continuare, DSP Satu Mare solicită implicarea autorităților locale cu număr mare de restanțieri la vaccinuri sau copii nevaccinați: Beltiug, Medieșu Aurit, Odoreu, Pomi, Socond, Tășnad, Turț.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts