More  FOTO. Catargul uriaș de Centenarul Unirii. Sătmărenii îl cer. Primarul invitat la discuții

  - Advertisement -

  CATARG1

  Unul dinte cele mai dezbătute subiecte în cadrul întâlnirii pe care prefectul Darius Filip a avut-o cu reprezentanții asociațiilor socio-culturale din județ a fost amplasarea catargului uriaș până la sărbătoarea Centanarului Unirii.

  Întâlnirea s-a desfășurat astăzi, la care, alături de prefectul Darius Filip, au mai participat preşedintele Asociaţiei socio-culturale Țara Oașului, Ciocan Vasile, preşedintele Asociației Codrenii, Costescu Ionel, preşedintele Asociaţiei ASTRA Carei, Ciută Daniela, preşedintele Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”, Şichet Voicu, preşedintele Asociației Scriitorilor de Nord- Vest, Pop Aurel, respectiv vicepreşedintele Asociației Scriitorilor de Nord- Vest, Câmpean Viorel. Din cadrul instituţiei au participat directorul de cancelarie, Cecilia Marinescu, şi managerul public Cristian Mariţa.

  CATARG2

  Scopul întâlnirii a fost stabilirea unor iniţiative comune pentru sărbătorirea Centenarului Unirii, fiecare asociaţie prezentându-şi programul de manifestări propus pentru anul viitor.

  S-a decis constituirea unei Alianţe a asociaţiilor socio-culturale din judeţ prin intermediul căreia să se deruleze toate evenimentele importante dedicate Centenarului.

  CATARG3

  Cum era de așteptat, unul din cele mai dezbătute proiecte a fost cel al amplasării Drapelului României pe un catarg impunător în municipiul Satu Mare, dat fiind faptul că proiectul anterior privind amplasarea acestuia în Piaţa Romană nu a fost finalizat.

  Pentru asigurarea unui consens local pe acest subiect, prefectul a propus ca în cursul săptămânii viitoare să aibă loc o nouă întâlnire la care să fie invitaţi primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor şi consilierii municipali.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts