More


  Patru tineri sătmăreni, admiși la şcolile militare de subofiţeri de jandarmi

  - Advertisement -

  scoala jandarmi

  S-au încheiat probele de admitere la şcolile militare de subofiţeri de jandarmi cu rezultate pozitive petru candidaţii recrutaţi de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare.

  Din totalul de 6 candidaţi recrutaţi, 4 au reuşit să obţină punctajul necesar pentru a fi declaraţi admişi la Şcoala Militară de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș Fălticeni. Aceştia sunt: Coza    Alexandru-Daniel, Maticu  Demian – Marian, Pop – Silaghi  Vlad – Alexandru şi Simon Roland.

  Precizăm că în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 617 din 30 august 2017, în această sesiune s-a procedat la suplimentarea numărului de locuri, de la 180 respectiv 175, programate iniţial la şcolile de la Drăgăşani şi Fălticeni, la 350 de locuri pentru fiecare şcoala militară, iar durata de şcolarizare a fost redusă la un an.

  Elevii jandarmi vor începe cursurile luni, 02 octombrie 2017 şi le vor încheia pe 20 iulie 2018. În această perioadă vor beneficia de cazare şi masă gratuită în cadrul instituţiei de învăţământ, vor primi echipamentul şi ţinuta necesare procesului instructiv – educativ, iar la finalul perioadei de studiu, în urma promovării examenelor de absolvire, vor fi repartizați să își desfășoare activitatea în unitățile Jandarmeriei.

  La Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani s-au înscris 455 de candidaţi, în timp ce la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ,,Petru RareșFălticeni s-au înscris 487 de candidaţi.

  După susţinerea probelor eliminatorii – testarea psihologică, vizita medicală şi probele sportive, cei rămaşi în concurs au avut de parcurs testul grilă de verificare a cunoştinţelor, care a constat în 90 de întrebări, 60 la limba română şi 30 la limba străină (engleză sau franceză la alegere).

  Cel mai mare punctaj obţinut la admitere a fost de 88 de puncte la ambele şcoli. În total au fost admişi 311 bărbaţi şi 39 de femei la Școala Militară de Subofițeri Drăgășani, iar la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni au intrat 321 de bărbaţi şi 29 de femei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img