More  Patru zile de ploi la Satu Mare. Pericol de inundații

  - Advertisement -

  inundatii

  Dacă prognozele meteorologilor se adeveresc, sătmărenii vor avea parte de patru zile de ploi. Precipitațiile destul de abundente vor umfla la maxim râurile și pârâurile din județ astfel că apare pericolul de inundații. Așa că, pe lângă codul galben de furtună, pentru judeșul Satu Mare a fost emis și un cod galben de inundații, deocamdată doar pentru râul Tur. 

  În prezent, județul Satu Mare se află sub cod galben de vijelii, vânt, ploi torențiale, descărcări electrice, grindină. Din fericire, în aceste momente, chiar dacă plouă destul de tare, plouă liniștit, fără vijelii și descărcări electrice.

  Precipitațiile vor fi, însă destul de însemnate. Toată noaptea va ploua. Prin acumulare cantitățile de apă pot depăși 50…60 l/mp. Practic, va ploua într-una până mâine, în jurul orei 14.00.

  cod galben de ploi la satu mare

  După o pauză de doar câteva ore, ploile vor reveni la fel de abundente asupra județului Satu Mare. Va ploua aproape pe tot cuprinsul nopții de joi spre vineri.

  Pe parcusul zilei de vineri hidrologii estimează șansele de ploaie la circa 60%, însă ploile revin foarte puternic sâmbătă și vor continua, chiar dacă nu la aceeași intesitate, duminică.

  Astfel spus, sătmărenii vor avea parte de patru zile de ploi, pe alocuri abundente. Precipitațiile căzute crează pericolul inundațiilor.

  ploaie

  De altfel, hidrologii au și emis un cod galben de inundații pentru râul Tur, Codul este valabil pentru nouă bazine hidrografice din țară, printre care și cel al rîului Tur, de miercuri ora 18.00, până joi, ora 24.00.

  Însă la cum decurg lucrurile, sunt șanse foarte mari să mai apară avertismente de coduri galbene,poate chiar și portocalii și pe alte cursuri de apă din județ, cu predilecție cele aflate în zonele de deal și munte.

  inundatii  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts