More  Programul Afterschool în anul școlar 2017-2018. Ce costuri ar putea implica

  - Advertisement -

  A început școala și părinții au o mulțime de posibilități din care să aleagă pentru copiii lor, astfel ca ei să beneficieze de cea mai bună variantă a procesului educațional. Un adjuvant în acest sens este cunoscutul program de Afterschool.

  21744526_360752087687458_2041451680_n

  Școala poate să personalizeze programul

  Programul Afterschool a luat amploare în ultimii ani, din ce în ce mai mulți părinți optând pentru alegerea acestuia pentru că îi beneficiază pe copii. Despre cum se stabilesc parametrii programului, a clarificat inspectorul școlar general Călin Durla: “Toate detaliile, legate de preț, despre cum se servește masa, se stabilesc între părinți și unitatea de învățământ.” Un exemplu de personalizare a acestui program este școala Grigore Moisil din municipiul Satu Mare. Directorul Claudiu Mondici a dat mai multe detalii: “Programul este de 4 ore pe zi, de la 12 la 4. Suma a fost stabilită în Consiliul de Administrație: 16 lei pe zi, fără a depăși 240 lei pe lună în lunile în care sunt mai mult de 15 zile lucrătoare. O parte din părinți au ales regimul de catering, iar alții au optat pentru deplasarea la restaurante.”

  Ce spun părinții

   GNV a stat de vorbă cu niște părinți pentru a afla câteva păreri legate de acest program.   Sunt unii părinţi care agreează actuala variantă, iar alţii preferă varianta din trecut, când sumele se plăteau direct învățătoarei/ învățătorului care oferea serviciile prin PFA.  De asemenea, unii părinţi consideră că prețurile sunt justificate și de bun simţ ,  iar alţii sunt de părere că preţurile sunt piperate şi nejustificate din anumite puncte de vedere cum ar fi ideea că ele trebuie să acopere plata utilităților. Este, așadar, la opțiunea fiecărei școli să personalizeze programul Afterschool, de la prețul acestuia, la modalitatea de servire a mesei pentru elevi și în același timp – la latitudinea fiecărui părinte dacă optează pentru Afterschool sau nu.

  Rareș Jucan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts