More


  Razie de amploare la comercianții din piețe. Amenzi și marfă confiscată

  =

   

  razie

   

  Poliţiştii sătmăreni specializaţi în investigarea criminalităţii economice au acţionat, în cursul zilei de 13 septembrie, pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor fizice şi juridice care desfăşoară activităţi comerciale ilicite. Astfel, poliţiştii au controlat 26 societăţi comerciale şi persoane fizice de pe raza județului și din piața en-gros din municipiul Satu Mare, în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, a contrabandei și a altor fapte de natură contravențională și penală în domeniu.

  În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat două infracţiuni și au aplicat 12 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 40.000 lei. În acest context au fost indisponibilizați 55 litri de alcool și 14 pachete de țigări, nefiscalizate, dar și 400 kg de legume și alte bunuri, toate în urma săvârșirii unor contravenții la legislația ce reglementează activitățile de comerț, constând în vânzarea de produse fără documente de proveniență sau nerespectarea măsurilor de reglementare a pieței produselor agricole. Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării se ridică la suma de 4.200 lei.

  De asemenea, a fost depistată o persoană de sex feminin de 34 de ani din Satu Mare, în timp ce oferea spre vânzare produse industriale, constând în îmbrăcăminte și încălțăminte, suspecte a fi contrafăcute.

  Atât față de aceasta cât și de față de tânărul de 21 de ani din Zalău, depistat de o patrulă de jandarmi în timp ce comercializa parfumuri suspectate a fi contrafăcute, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img