More


  Rezerviștii sătmăreni, chemați în unitățile militare. Mobilizare a Ministerului Apărării

  =

  mobilizare

  În perioada 19-21 septembrie 2017, în judeţul Satu Mare, se desfăşoară un exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei pentru apărare, condus de Ministerul Apărării Naţionale, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne.

  Pe timpul exerciţiului, rezerviştii aflaţi în planurile de mobilizare sunt chemaţi la unităţile militare, pe durata a două-trei ore, în vederea desfăşurării unor activităţi specifice de pregătire şi actualizare a datelor de evidenţă militară, potrivit prevederilor legale în vigoare.

  Senatorul PSD de Satu Mare, fostul ministru al Apărării, Gabriel Leș (foto), face câteva precizări în legătură cu aceste mobilizări.

  gabriel-les

  ”În ultima perioadă am fost întrebat cum răspund speculaţiilor apărute în rândul populaţiei din Satu Mare legate de adresele trimise de către Centrul Zonal Militar.  Este vorba despre un exerciţiu de mobilizare, planificat bianual, pentru verificarea stadiului pregătirii populației pentru apărare, organizat de Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne şi Instituţia Prefectului Satu Mare. Verificarea situaţiei militare a cetăţenilor este o activitate planificată cu mult timp în urmă, care se desfăşoară conform Legii 446/2006, privind pregătirea populaţiei pentru apărare”, precizează Gabriel Leș. 

  Exerciţiile de acest tip se planifică şi organizează periodic în toate judeţele ţării, în baza aprobării Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, dată cu cel puţin un an înainte de desfăşurarea propriu-zisă a acestora.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img